Els pares de Melania, ciutadans dels EUA gràcies a un sistema que Trump vol limitar

La primera dama els va avalar per aconseguir la nacionalitat en una cerimònia a Manhattan

RedaccióActualitzat

Els pares de Melania Trump són, des d'aquest dimarts, ciutadans de ple dret dels Estats Units. Ho han fet a través del sistema de visats familiars, una fórmula que el seu gendre, el president Donald Trump, vol limitar dins de l'enduriment de les polítiques migratòries que proposa.

Viktor i Amalija Knavs, de 74 i 72 anys respectivament i nascuts a Eslovènia, vivien fins ara als Estats Units com a residents permanents des de feia 10 anys. Els van prendre el jurament de ciutadania dimarts, en una petita cerimònia privada a Manhattan, després que fos la mateixa primera dama nord-americana qui els avalés per aconseguir-ho.

El seu advocat, especialista en immigració, ha destacat que han seguit el procés normal per obtenir la ciutadania i que no han tingut cap privilegi pel fet de ser els sogres de Trump.

La reforma que impulsa el president, però, només permetria que els immigrants puguin avalar la seva parella i els fills menors d'edat, per acabar, segons diu, amb el que anomena "immigració en cadena".

 

El president va fer una piulada al novembre on deia que la "immigració en cadena s'havia d'acabar immediatament. Moltes persones arriben, i porten tota la seva família, que podria ser veritablement malvada".

La Casa Blanca no ha volgut fer cap comentari sobre la nacionalització dels pares de Melania.

Anar al contingut