Articles intervinguts al domicili de la Nadia
Articles intervinguts al domicili de la Nadia
La Seu d'Urgell

Els pares de la Nadia havien reunit més de 900.000 euros i se n'havien gastat més de 600.000

El pare va fugir d'un control policial i duia una arma curta de fogueig al vehicle quan el van detenir

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han revelat com van detenir el pare de la Nadia. Va ser després que fugir d'un control policial. Portava 1450 euros en efectiu, dos rellotges i diversos dispositius electrònics, d'alta gamma, i una pistola de fogueig a més de cartutxos de rifle.

L'arrestat i la mare de la menor havien reunit 918.000 euros que havien obtingut a partir de donatius que s'havien de destinar a intervencions mèdiques d'envergadura que, finalment, no s'haurien dut a terme. D'aquesta quantitat, se n'havien gastat prop de 600.000. Els saldos dels comptes bloquejats a la parella ascendeixen a 319.676 euros en dipòsits.

Durant l'escorcoll al domicili familiar, la policia hi va localitzar 1.845 euros en efectiu, 32 rellotges d'alta gamma valorats en 50.000 euros, una estilogràfica, un ordinador, tres tauletes electròniques i tres telèfons mòbils, tots d'alta gamma, a més de marihuana.

La investigació policial ha conclòs que els pares de la menor serien els presumptes autors d'un delicte d'estafa, fet que es desprèn dels estudis dels moviments bancaris i dels diversos testimonis del cas.

Tots dos, pare i mare, van ser detinguts aquest dimecres. La mare va quedar en llibertat després de declarar a última hora del dia perquè el jutge considera que no hi ha risc de fuga ni cap supòsit que justifiqui mantenir-la detinguda.

Des del 2008, Fernando Blanco havia promogut diverses campanyes de solidaritat amb la seva filla, que ara té 11 anys. La nena té una malaltia rara, que en els casos greus pot provocar la mort.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut