Els mossos acusats de racisme al Bages demanen roda de reconeixement amb la cara tapada

SOS racisme denuncia aquesta petició com una nova maniobra dilatòria dels agents de la policia catalana

RedaccióActualitzat

Els sis agents dels Mossos d'Esquadra investigats per una agressió racista a un noi negre, el Wubi, ara fa gairebé dos anys a Sant Feliu Sasserra, al Bages, demanen anar amb la cara coberta a la roda de reconeixement que el jutjat ha programat per a finals de gener.

Els fets van passar el 10 de gener del 2019, però no es van saber fins un any i mig després amb la divulgació d'un vídeo que va gravar la víctima mentre els policies li pegaven i l'insultaven qualificant-lo de "mico" i "negre de merda".

Segons SOS racisme, que representa el jove agredit en el procés judicial, la defensa dels mossos està intentant dilatar el procediment, i ara exigeix que els agents vagin amb la cara tapada a la roda de reconeixement al·legant que quan van passar els fets anaven amb un tapaboques.

El jove agredit assegura que els pot reconèixer precisament perquè mentre li pegaven se'l van treure.
 

Falta de col·laboració

L'entitat antirracista recorda que, des del començament, els agents s'haurien negat a col·laborar en la investigació provant d'entorpir el procés al·legant errors de forma.

SOS racisme assenyala en un comunicat que, d'ençà del 1999, el seu Servei d'Atenció i Denúncia (SAiD) ha recollit 571 casos de suposat racisme policial dels quals només quatre han acabat en condemna, tot i que en cap s'hi ha reconegut una motivació racista.

El procés judicial obert contra els agents els acusa de delictes contra la integritat moral, tortures i lesions amb motivacions racistes.

El 17 de juny, amb Miquel Buch al capdavant de la conselleria, Interior es va negar a suspendre els agents implicats mentre no hi hagués sentència.

ARXIVAT A:
RacismeMossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut