Una dona teletreballa amb un portàtil
Una dona teletreballa amb un portàtil

Els funcionaris treballaran prioritàriament des de casa a partir d'avui

L'aplicació del teletreball va de la mà d'altres restriccions que afecten l'oci nocturn o limiten les trobades a 10 persones

RedaccióActualitzat

La Generalitat torna a considerar prioritari el teletreball. Per això, els funcionaris, a partir d'aquest divendres, només treballaran presencialment quan sigui necessari.

Els que tinguin fills menors de 12 anys o persones dependents al seu càrrec que hagin de fer quarantena podran teletreballar i disposar de més flexibilitat horària. En casos puntuals, podran obtenir també un permís per conciliació.

Com a mesura extraordinària, l'administració podrà donar la baixa a aquells treballadors amb especial risc que, per les condicions de la seva feina, no tinguin la possibilitat de teletreballar.

La Generalitat demana que s'apliqui el teletreball sempre que sigui possible, també al sector privat.

Juntament amb el teletreball, entren en vigor una sèrie de restriccions que afecten l'oci nocturn, que queda tancat, reimplanta el toc de queda i també redueix aforaments en bars, restaurants, comerços o gimnasos.


L'avanç lent del teletreball

Algunes empreses han aprofitat les petites treves entre onades de la covid i han pactat condicions entre direcció i representants dels treballadors per definir el teletreball. Cal fixar les condicions de jornades i compensacions econòmiques i adaptar tots els contractes dels que voluntàriament s'apuntin a fer teletreball. Són les exigències de la llei espanyola.

Hi ha empreses on plantejar-se el teletreball se'ls fa costa amunt, pel canvi organitzatiu i les despeses.


Les oportunitats de treballar a distància

Hi ha empreses que veuen en el teletreball una oportunitat. Han reduït els espais d'oficines, deixat de pagar lloguers o optat per treballar en espais compartits.

De moment, pocs convenis generals i d'empresa recullen les regles del joc. Un dels de referència és el conveni general de banca, d'aplicació a totes les entitats.

Un dels punts més calents és la compensació de les despeses que tenen els treballadors a casa, per conceptes d'aigua, llum o contractes telefònics. El conveni de banca marca 55 euros mensuals de compensació que algunes empreses no estan disposades a assumir.

 

 

ARXIVAT A:
TeletreballCoronavirus Covid-19
Anar al contingut