Madrid

Els experts preveuen que d'aquí a 15 anys hi haurà 200.000 afectats per Parkinson, el doble que ara

La Federació Espanyola de Parkinson reclama a les administracions un impuls més decidit en la investigació biomèdica per aconseguir trobar l'origen de la malaltia i millorar la qualitat de vida dels que la tenen. Coincidint que aquesta setmana se celebra el Dia Mundial del Parkinson, els experts també n'han donat xifres. Actualment hi ha 100.000 persones a l'estat espanyol afectades per Parkinson. Calculen que d'aquí a 15 anys n'hi haurà el doble.

Actualitzat

Per aconseguir trobar remei a la malaltia, la Federació Espanyola de Parkinson demana a l'Administració que proposi i desenvolupi polítiques i lleis que permetin avançar en recerca biomèdica.

Un dels centres que més investiga en aquesta matèria és el Centre d'Investigació de Parkinson de la Policlínica de Sant Sebastià, que actualment treballa en tres direccions. La primera, per trobar indicadors que mostrin amb anys d'antelació que una persona tindrà la malaltia sense haver d'esperar que arribin els tremolors o la rigidesa. La segona, per millorar els fàrmacs actuals, i la tercera, per reposar les neurones que han degenerat el Parkinson i evitar que les noves neixin contagiades.

Alerta amb els fraus

La Federació Espanyola de Parkinson, a més de reclamar més recerca, també llança un missatge d'alerta, En aquest sentit, demana als afectats que no es deixin enganyar per qui promet curar-los, ja sigui amb mètodes basats en l'acupuntura com en injeccions de cèl·lules mare en un hospital d'un país exòtic.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut