Els estudiants catalans confinats a Malta denuncien estar retinguts il·legalment
Una de les estudiants de l'URV en viatge de graduació, a l'hotel de Malta on està confinada

Els estudiants catalans confinats a Malta denuncien estar retinguts il·legalment

Són fisioterapeutes de la URV en viatge de graduació confinats 14 dies per protocol Covid i es queixen que no han rebut cap informació i que els han negat una PCR

RedaccióActualitzat

Els 31 fisioterapeutes de la Universitat Rovira i Virgili confinats a Malta han decidit denunciar el govern del país per retenció il·legal.

Van arribar al país el 26 de juny en viatge de final de carrera, i tres dies després els van confinar a l'hotel en aplicació dels protocols Covid, però sense cap explicació.

Suposen que hi va haver algun positiu al vol que els va portar a Malta, però no n'han rebut mai confirmació, i asseguren que altres persones que anaven a l'avió no els han confinat.


Confinament de 14 dies

Es queixen que els han obligat a fer un confinament de 14 dies malgrat que portaven una PCR negativa i que estan tots vacunats, i que els han negat poder fer una nova PCR.

Fins al 2 de juliol, quan haurien d'haver tornat, van estar a l'hotel que havien contractat, i aquell dia els van portar en autocar a un altre hotel on concentren les persones confinades:


Reclamen informació

Ja tenen contractat un vol per tornar a casa aquest diumenge, 11 de juliol, quan s'acaba el confinament, però abans volen presentar la denúncia que els ha preparat i enviat un advocat.

Segons Alba Lizano, que fa de portaveu del grup, en el fons només demanen informació precisa sobre la seva situació:

"El que reclamem principalment és que estem retinguts sense cap tipus d'informació, no sabem realment si hem estat contactes o no hem estat contactes, i des de les autoritats de Malta no ens volen dir res. Estem reclamant sobretot informació i que se'ns digui què està passant."

 

Ara la seva preocupació és com presentar la denúncia contra el govern maltès, perquè no poden sortir de l'hotel, i estan buscant la manera de fer-ho.

Diuen que han rebut el suport de la universitat, del Col·legi de Fisioterapeutes i de l'ambaixada espanyola, però que aquesta tampoc ha aconseguit informació de les autoritats de Malta.

Fins i tot han intentat contactar sense èxit via Twitter amb el ministre de Sanitat de Malta, Chris Fearne:

"Per favor, entenc que té molta feina, però necessitem tornar amb les nostres famílies i estar en llibertat, per això els 31 fisioterapeutes estaríem molt agraïts si poguéssim tornar a casa el més aviat possible."

 


L'ambaixada els ha explicat que hi ha com a mínim 50 italians confinats com ells, també sense cap mena d'informació, i sospiten que les autoritats estan intentant amagar un brot al país.

Diuen que del seu vol hi ha una parella que també està confinada, igual que alguns passatgers d'un vol de l'endemà procedent de València.


 

Després de 10 dies tancats a l'hotel només pensen a tornar i, després del viatge frustrat, no saben si buscaran una altra manera de celebrar la graduació:

"Físicament estem bé, psicològicament comencem a estar una mica decaiguts. El que volem ara mateix és tornar a casa, començar a treballar, que molts teníem ofertes de treball per a aquesta setmana ja, i del viatge ja se'n parlarà passat molt de temps, segurament."

ARXIVAT A:
Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut