L'Alba i l'Aina, a l'habitació de l'hotel on estan confinades

Atrapats a Malta: 31 estudiants de la URV, confinats a l'hotel per un positiu a l'avió

Denuncien que ningú del govern maltès s'ha posat en contacte amb ells i que, tot i estar vacunats i tenir una PCR negativa, els fan fer la quarantena igualment

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

Un grup de 31 estudiants de Fisioteràpia de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona estan confinats en un hotel a Malta pel positiu d'un passatger de l'avió en què van arribar al país, on són de viatge de final de carrera.

Tot i que la majoria (29 dels 31) estan vacunats i tots tenien una PCR negativa abans d'embarcar, el grup sencer ha de fer 14 dies de quarantena abans de poder tornar a casa.

La normativa sanitària de Malta estableix el confinament obligatori durant 14 dies per a qualsevol contacte d'un positiu i no recull cap excepció per a les persones vacunades, tal com es pot consultar al web "Re-open EU" de la Unió Europea, que inclou informació sobre les mesures per viatjar vigents a cada estat membre. Qualsevol persona que se salti aquest confinament haurà de pagar 3.000 euros de multa (si no està contagiada) i 10.000 euros si dona positiu de Covid-19.

El grup es queixa que ningú del govern maltès s'ha posat en contacte amb ells per dir-los què han de fer a partir d'ara. De fet, va ser una treballadora de l'hotel qui els va dir que no podien sortir, com explica l'Alba Lizano, una de les afectades:

"Vam arribar dissabte a Malta amb la PCR negativa que se'ns exigia. Dimarts al matí, estàvem a punt de sortir de l'hotel quan va venir la recepcionista a dir-nos que no podíem sortir i ens havíem de confinar 15 dies per un positiu a l'avió".

Assumeixen que ja no podran gaudir del viatge, però demanen poder tornar a casa. "Som sanitaris i estem vacunats. Volem tornar a casa, veure la família i tornar a treballar", explica l'Alba.

El grup és a Malta de viatge de fi de carrera (Reuters/Darrin Zammit Lupi)

Tenien previst tornar aquest divendres, però de moment, i si res no canvia, s'hi hauran d'estar, com a mínim, fins al dia 10. L'Aina Llauradó, una altra de les estudiants confinades, ha explicat a TV3 que ningú els ha fet cap prova per saber si s'han contagiat o no.

"De part del govern maltès no tenim cap informació. Estem en contacte amb l'ambaixada espanyola perquè el dia 2 se'ns acaba l'hotel on estem ara i no sabem on hem d'anar ni què hem de fer. No ens han fet cap PCR i estem a l'espera per saber com acaba tot. Estant vacunats i sent persones negatives, ens mantenen tancats a l'habitació quan la normativa diu que podem sortir."

Els afectats estan fent públiques les seves queixes a través de Twitter, on han creat l'etiqueta #AtrapadosenMalta, des d'on expliquen dia a dia el que estan vivint i la sensació d'abandonament que tenen.

La URV s'ha posat a la seva disposició i està treballant amb la subdelegació del govern a Tarragona per resoldre la situació i facilitar el seu retorn. Des de la universitat recorden que els joves són sanitaris que estan vacunats i que han complert totes les mesures Covid.

A més de la falta d'informació, els estudiants també critiquen que "el carnet de vacunació no tingui cap valor".

Després de la denúncia d'aquest grup, una parella de Barcelona també ha explicat a Twitter que es troben en la mateixa situació: en quarantena pel positiu d'un passatger en un vol que va sortir l'endemà, tot i estar vacunats i tenir una PCR negativa.

 

 

 

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus
Anar al contingut