Domènech i Alamany, aquest dimarts al Parlament (EFE)
Domènech i Alamany, aquest dimarts al Parlament (EFE)

Els comuns no donaran suport a Cs per presidir el Parlament i volen Nuet a la mesa

La formació taronja renuncia a presidir el Parlament en no obtenir el suport de Catalunya en Comú Podem perquè José María Espejo-Saavedra sigui el president de la cambra

Actualitzat
La portaveu de Catalunya en Comú i diputada electa de Catalunya en Comú Podem, Elisenda Alamany, considera que el seu grup parlamentari ha de ser present a la mesa del Parlament. Els comuns plantegen que Joan Josep Nuet, fins ara diputat de CSQP i que ja va assumir en l'anterior legislatura la secretaria tercera de la cambra, continuï a la mesa.

Els comuns han arrencat aquest dimarts l'activitat parlamentària amb reunions amb la majoria de grups. Alamany, que no ha volgut entrar al detall de les reunions amb la resta de formacions, ha defensat que els comuns han de ser a la mesa per "pluralitat". Alamany ha assegurat que la seva formació és la "garantia efectiva" per "començar a avançar" a la cambra catalana en termes nacionals i socials.

Després de reunir-se amb Cs al Parlament, Alamany ha tancat la porta a donar la presidència de la cambra a la formació taronja.

"Aquesta majoria alternativa no és possible; demanaríem que deixessin de fer 'teatrillos', no venim a fer el joc de la confusió, ni ocurrències; venim amb actitud de responsabilitat, de fer avançar el Parlament; no existeix la majoria alternativa que postula Cs"

Cs descarta optar a presidir la mesa

El número dos de la candidatura de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha descartat que José María Espejo-Saavedra presideixi el Parlament i que Inés Arrimadas governi la Generalitat després del que ha qualificat de "cop de porta" dels comuns. Sortint de la reunió, Carrizosa ha explicat que no veu possibilitats de situar els seus candidats al capdavant de les institucions. Per tal que Cs ho aconseguís faria falta el suport de PSC, PP i comuns, a més de l'absència d'almenys cinc diputats independentistes. Aquestes absències podrien produir-se perquè hi ha vuit diputats electes que són a la presó o bé a Brussel·les.

El diputat electe de la formació taronja no ha volgut respondre si plantejarien una majoria no independentista en cas que alguns diputats no poguessin recollir la seva acta i ha afirmat que no han estat ells els qui han posat a les candidatures "persones imputades per delictes greus o fugides de la justícia".

"No és culpa nostra si han decidit posar a candidats que tenen problemes fins i tot per acudir a una sessió d'investidura"

Sobre la possibilitat que els comuns tinguin una representació a la mesa, ha dit que Nuet "ve col·locat per ERC, per Oriol Junqueras" i ha descartat que, en aquest cas, l'òrgan sigui més plural.

ARXIVAT A:
Eleccions 21DProcés català
Anar al contingut