Una bandera del Regne Unit i una Europea
Una bandera del Regne Unit i una de la Unió Europea

Els ciutadans de la Unió Europea ja no poden entrar al Regne Unit amb el DNI

A partir d'aquest octubre, els ciutadans de la Unió Europea hauran de portar el passaport per entrar al Regne Unit com a conseqüència del Brexit

Actualitzat

A partir d'aquest divendres, 1 d'octubre, els ciutadans de la Unió Europea ja no poden seguir utilitzant el DNI com fins ara per viatjar al Regne Unit. Això vol dir que des d'ara han de tenir obligatòriament un passaport en vigor per entrar en territori britànic, excepte els que tenen permís de residència.

Les autoritats britàniques van donar un període de nou mesos, des de l'entrada en vigor del Brexit fins a aquest 30 de setembre, per fer servir només el DNI per entrar al país.


Podran seguir viatjant amb el DNI fins al 2025 aquells europeus que s'hagin registrat en el Programa d'Assentament del Regne Unit per als ciutadans de la UE que residien al país abans del 31 de desembre de 2020. Més de 350.000 espanyols s'hi han registrat. Per anar-hi de vacances o fer un viatge curt, inferior als sis mesos, no cal disposar d'un visat; tots ells, però, podran continuar utilitzant les portes automàtiques del passaport electrònic per creuar la frontera a la seva arribada.


Altres problemes al Regne Unit

Tot això mentre el país viu una situació de crisi conseqüència del Brexit: no hi ha prou camioners per moure les mercaderies i a les benzineres s'hi fan cues quilomètriques per poder omplir el dipòsit abans de quedar-se sense. El govern, però, nega que el Brexit hi tingui res a veure.

També és un problema la crisi energètica que ha provocat un altre desabastiment de productes de primera necessitat al Regne Unit.

El país depèn enormement del gas, i quan se n'ha disparat el preu --un 250% al mercat majorista--, els britànics ho han notat en la vida quotidiana. La crisi afecta gairebé tots els productes.

ARXIVAT A:
BrexitRegne UnitTurisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut