Tall de carretera a la C-16 a Cabrianes, al Bages
Tall de carretera a la C-16 a Cabrianes, al Bages

Carreteres i autopistes tallades arreu de Catalunya per la detenció de Puigdemont

RedaccióActualitzat

Els Comitès de Defensa de la República han convocat concentracions i talls de carretera per a aquest diumenge en diferents punts de Catalunya "com a mesura de protesta pels presos polítics" i, especialment, per la detenció de Carles Puigdemont.

Al llarg de la tarda hi ha hagut diversos talls en carreteres i autopistes, també marxes lentes. Tot s'ha fet, però, de manera intermitent.

Els comitès havien avisat la gent que es concentrés amb "mantes, aigua i menjar". Però algunes mobilitzacions han estat temporals i hi ha carreteres que ja s'han reobert.

 

Carreteres tallades i amb retencions

Continua tallada l'AP-7 a Sant Gregori, Girona Oest, en tots dos sentits. Unes 4.000 persones que eren a la subdelegació del govern espanyol han anat fins a l'autopista. Pel camí se'ls han ajuntat més manifestants. De moment, els vehicles han fet uns 17 quilòmetres de cua.

 

 

Més talls i retencions al llarg de la tarda

Entre altres carreteres, aquesta tarda s'han tallat l'N-II a Bàscara i la C-16 i la C-25 a Sallent.

 

 

 

 

Fins a sis quilòmetres de retencions amb marxes lentes hi ha hagut a l'A-2 entre Soses i Lleida. Els conductors també s'han trobat amb fortes retencions a l'autopista del Garraf a Sant Pere de Ribes.

Tallades a l'N-340 a Alcanar i a l'Ampolla: un centenar de persones han tallat aquesta carretera a l'altura de Camarles i l'Ampolla, al Baix Ebre. La convocatòria, que no estava impulsada per cap organització concreta, s'ha estès a través de les xarxes socials i pretenia inicialment tallar a les cinc de la tarda l'autopista AP-7 a l'altura d'Ulldecona, al Montsià.

Els manifestants, inicialment unes quantes desenes, han descartat finalment aquesta acció i han decidit marxar lentament per l'N-340 des d'Alcanar fins a Camarles. En aquest últim punt, un centenar de persones han tallat de manera intermitent al llarg de mitja hora la carretera N-340.

Posteriorment s'han traslladat cap al nord i han ocupat la mateixa via a l'altura del terme municipal de l'Ampolla durant uns 40 minuts. La concentració s'ha dissolt quan ha arribat al lloc dels fets una unitat antidisturbis dels Mossos d'Esquadra.

També s'ha tallat la C-14 entre Ribera d'Urgellet i Ponts i la C-16 i la C-25 a Sallent. La ronda de Barcelona, exactament el nus del Llobregat, ha presentat retencions durant força estona.

A Cabrianes, els manifestants han posat pneumàtics al mig de la carretera per impedir el pas dels cotxes. En un primer moment hi ha hagut tensió entre els conductors i els manifestants, però després tot s'ha relaxat i el tall s'ha pogut portar a terme sense problemes. Aquest és un punt conflictiu durant l'operació vacances perquè molta gent l'utilitza per anar i venir del Pirineu.

 


Aquesta tarda també hi ha hagut marxa lenta de vehicles a l'N-2 a Alcarràs i s'ha tallat l'N-154 a Puigcerdà just a la frontera amb França.

 

 

 

 


 


 

 

 


 



Es poden consultar els talls de carreteres per saber si hi ha incidències per accidents o talls i retencions a causa de les manifestacions:

">A Twitter List by 324cat

Anar al contingut