Barcelona

Els barcelonins podran consultar els informes d'accidents de trànsit per internet

L'Ajuntament de Barcelona preveu que d'aquí a un mes i mig els ciutadans podran consultar a través d'internet els informes d'accidents de trànsit que elabora la Guàrdia Urbana. El principal objectiu és reduir les gestions administratives relacionades amb els prop de 16.000 accidents i incidències que hi ha cada any a la ciutat de Barcelona.

Actualitzat
Els particulars podran consultar els informes tècnics dels accidents en què han estat implicats, ja sigui com a víctima, conductor o passatger. Fins ara només podien accedir a aquesta informació el jutjat, els hospitals i les companyies d'assegurances. El cap de desenvolupament de l'institut Municipal d'Informàtica de l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Roca, ha avançat que la consulta que fins ara es feia amb un nom d'usuari i una contrasenya s'agilitzarà, permetrà aprofitar les eines telemàtiques globals i obrir l'informe al certificat digital.

El 2010 el 70% de les consultes dels informes tècnics fets per les asseguradores, els jutjats i els hospitals s'ha fet directament des d'internet i no a través de les finestretes.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut