Barcelona

Els alumnes de 76 centres de Secundària faran el 60% de les classes "digitals"

Els alumnes catalans de 76 centres faran el 60% de les classes amb noves tecnologies. Cada alumne disposarà d'un ordinador personal tipus Netbook i el professor treballarà amb una pissarra digital. A més, els alumnes catalans, juntament amb els bascos i els navarresos, seran els primers a tenir portàtils a les aules, segons la mesura anunciada pel govern Zapatero. Els governs d'aquestes comunitats són els que tenen més avançat el procés per modernitzar les aules i ja tenen pràcticament a punt el material informàtic. No obstant, ja s'ha avisat que els ordinadors en cap cas arribaran abans de setembre i s'hauran d'anar implementant durant aquest pròxim curs.

Actualitzat
Catalunya serà pionera en la instauració dels ordinadors a les aules dels centres de secundària. Fins a 76 centres tenen previst acabar el curs impartint el 60% de les assignatures amb noves tecnologies. Els alumnes catalans, així com també els bascos i els navarresos, són els primers que podran començar a cursar les assignatures amb els ordinadors portàtils a les aules, ja que els seus governs autonòmics ja han enllestit els deures per rebre'ls.

D'altres autonomies com Madrid, Galícia i el País Valencià segueixen negociant amb el govern central com adaptar el projecte d'escola digital a les seves aules, per la qual cosa la posada en marxa i la dotació d'ordinadors podria endarrerir-se una mica més.

A Catalunya els alumnes tindran un ordinador personal tipus Netbook i a Navarra ja s'ha adquirit material informàtic del tipus Tablet PC. A més, s'han seleccionat ja deu centres públics i nou de concertats per participar en la primera fase d'implantació, que s'estendrà a 31 centres quan s'hagi acabat de formar el professorat.

A l'altre extrem se situa la Comunitat de Madrid, on el pla encara està en una fase inicial i no hi ha data per treure a concurs el subministrament d'ordinadors. La Xunta i el govern del País Valencià també van endarrerits i segueixen negociant el conveni per "adaptar-lo i rentabilitzar-lo" segons les necessitats del seu sistema educatiu.
Anar al contingut