Un comerç amb la persiana mig abaixada (EFE/Enric Fontcuberta)
Un comerç amb la persiana mig abaixada (EFE/Enric Fontcuberta)

Els ajuts als comerços obligats a tancar passen de 2.500 a 3.750 euros

La Generalitat ha ampliat de 10 a 15 milions les ajudes directes als establiments obligats a tancar des del 7 de gener per la Covid

RedaccióActualitzat

La Generalitat ha ampliat de 10 a 15 milions la partida d'ajudes directes als comerços obligats a tancar des del 7 de gener per les restriccions de la Covid-19, de manera que rebran 3.750 euros, en comptes dels 2.500 previstos inicialment.

Ho ha anunciat aquest dijous el conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, durant una visita a la Vall d'Aran, el mateix dia que el Procicat ha prorrogat una setmana més, fins al 24 de gener, les mesures vigents des de l'endemà de Reis.

 

 

El nou programa d'ajudes consistirà en una aportació única de 3.750 euros per a les petites i mitjanes empreses i professionals autònoms del sector comercial afectats per aquestes restriccions. Tremosa ha afirmat que hi ha el compromís que les ajudes seran pagades "abans de 30 dies".

La Generalitat manté tancats centres comercials, gimnasos i botigues de més de 400 metres quadrats i, durant el cap de setmana, tots els comerços que no són considerats essencials.

 

Protesta de comerciants i restauradors deixant excrements simbòlics davant la Generalitat, dimecres (ACN/Aina Martí)

 

Poden obrir els d'alimentació, farmàcies, òptiques, ortopèdies, centres de jardineria, d'estètica, de fisioteràpia, entitats financeres, serveis que tinguin a veure amb l'aigua i l'electricitat, quioscs, serveis de neteja i bugaderia, serveis informàtics essencials, perruqueries, concessionaris d'automòbils, i també es permet obrir als cinemes que són dins des centres comercials. Tant cinemes com teatres poden obrir amb el 50% d'aforament.

A banda, es manté el confinament municipal diari.

 

 

En els propers dies es publicaran les bases de les ajudes i pròximament se n'obrirà la convocatòria.

 

Tremosa es queixa de la falta d'ajudes estatals

El conseller Tremosa ha lamentat que el govern espanyol "no ha ajudat com sí que ho han fet altres països europeus" i ha destacat que la Generalitat, malgrat que no recapta grans impostos, "ha fet un gran esforç per intentar ajudar i garantir la continuïtat dels sectors afectats".

El responsable d'Empresa i Coneixement ha subratllat que la Generalitat ha donat 841 milions d'euros en tres mesos en ajuts directes a sectors econòmics afectats pels tancaments.

Tremosa s'ha reunit amb la síndica d'Aran, Maria Vergés, per analitzar la situació dels sectors productius del territori afectats per les mesures preses per fer front a la Covid-19.

 

 

ARXIVAT A:
ComerçDesescaladaCoronavirus AutònomsRamon Tremosa
Anar al contingut