L'Etna, el volcà més actiu d'Europa, ha entrat en erupció
L'Etna, el volcà més actiu d'Europa, ha entrat en erupció (Reuters - Marco Restivo)

El volcà Etna entra en erupció i obliga a tancar l'aeroport de Catània

Aquest dilluns a la tarda hi havia un vol de Barcelona a l'illa de Sicília, però s'ha programat finalment per a demà, dimarts, a les 12 del migdia

RedaccióActualitzat

L'Etna, un dels volcans més actius del món, ha entrat en erupció durant la nit de diumenge a dilluns i ha obligat a tancar l'aeroport més pròxim, el de Catània, i alguns vols han estat desviats a altres aeroports de l'illa de Sicília. 

El núvol de cendra provocat pel volcà situat a l'illa de Sicília ha obligat a cancel·lar totes les operacions, en principi, fins a les 6 del matí d'aquest dimarts.

També s'ha demanat als passatgers que comprovin l'estat del seu vol abans de desplaçar-se fins a les instal·lacions de l'Aeroport Vincenzo Bellini, perquè podria haver-hi canvis o desviaments:


Un vol procedent de Barcelona, reprogramat per dimarts

El tancament de l'aeroport coincideix amb un període de màxima afluència de turistes a l'illa i amb l'inici del període de vacances a Itàlia pel 15 d'agost, conegut amb el nom de "Ferragosto".

Aquest dilluns a la tarda hi havia previst un vol des de l'aeroport del Prat cap a Catània, però finalment s'ha reprogramat per demà, dimarts, a les 12.05. 

L'Etna, que té 3.330 metres d'altitud, està en aquests moments traient centres per un dels cràters, malgrat que el flux de lava ja ha disminuït de matinada

L'alcalde de Catània, Enrico Trantino, ha prohibit l'ús de motos i bicicletes a la ciutat durant les pròximes 48 hores perquè molts carrers estan coberts de cendra i ha ordenat un màxim de velocitat de 30 quilòmetres per hora a la ciutat. 
 

ARXIVAT A:
TurismeAeroportsItàlia
Anar al contingut