La pancarta amb el llaç groc ja torna a estar penjada al balcó de la Generalitat (ACN)
Barcelona

El TSJC dona 48 hores a Torra per tornar a retirar de Palau la pancarta pels presos

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha enviat un requeriment al president de la Generalitat, Quim Torra, instant-lo una altra vegada a retirar la pancarta pels presos que hi ha penjada al balcó del Palau de la Generalitat.

La secció cinquena de la sala contenciosa administrativa dona 48 hores per complir l'ordre.

Segons informa el TSJC al seu compte de Twitter, és una mesura cautelar que pren a petició de l'associació Impulso Ciudadano per incompliment dels deures de representació del conjunt de la ciutadania a què està sotmesa l'administració pública:

Impulso Ciudadano, una associació fundada el 2009 i presidida per José Domingo, va presentar un recurs contra el govern quan es va tornar a penjar la pancarta retirada durant la campanya electoral del mes de maig.

El TSJC considera que la retirada cautelar no ocasiona una "pertorbació greu dels interessos generals". També recorda la doctrina del Tribunal Constitucional i del Tribunal Suprem sobre la neutralitat necessària de les institucions. Un dels magistrats ha presentat un vot particular tot i que està d'acord en l'adopció de la mesura cautelar.

Justament aquest divendres, el mateix TSJC ha comunicat a Presidència que el judici contra Torra per no haver despenjat aquesta mateixa pancarta queda ajornat fins al 18 de novembre, mentre es resolen les recusacions plantejades per la defensa del president.

ARXIVAT A:
Quim TorraProcés català
Anar al contingut