El TSJC arxiva la causa contra Miquel Buch i Neus Lloveras per l'1-O (EFE)
Miquel Buch i Neus Lloveras, el 6 de novembre abans d'entrar al TSJC a declarar sobre l'1-O (EFE)

El TSJC arxiva la causa contra Miquel Buch i Neus Lloveras per l'1-O

Tots dos lideraven llavors els municipis independentistes i la Fiscalia els va acusar de desobediència

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el TSJC, ha arxivat la causa que tenia oberta per un delicte de desobediència contra el conseller d'Interior, Miquel Buch, per haver promogut el referèndum de l'1-O entre els alcaldes quan liderava l'Associació Catalana de Municipis, l'ACM.

En un acte datat aquest dilluns, el jutge instructor del TSJC ha acordat arxivar la querella que la Fiscalia va presentar contra Buch i també contra Neus Lloveras.

Alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Lloveras era presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència, l'AMI, durant l'1-O. Ara el TSJC ha arxivat el cas contra ella i contra Buch en no veure-hi indicis del delicte de desobediència greu que se'ls imputava a tots dos.

A més de desobediència, la fiscalia acusava els llavors caps visibles de les dues associacions de municipis de prevaricació i de malversació, però el TSJC ja va desestimar aquests dos possibles delictes.

Notícia relacionada: Buch i Lloveras, citats pel TSJC acusats de promoure l'1-O

Lloveras i Buch acompanyats per Quim Torra i el seu govern, el novembre a Barcelona (EFE)


Van recomanar la participació en el referèndum

Buch i Lloveras van declarar a principis de novembre davant del TSJC per aquesta acusació. Durant la declaració van admetre haver recomanat els alcaldes associats que participessin en el referèndum, però van remarcar que en cap cas aquesta recomanació va ser una ordre.

Lloveras ja havia hagut de declarar pel seu paper com a presidenta de l'AMI davant del Tribunal Suprem, el febrer del 2018, investigada per presumptes rebel·lió, sedició i malversació.

ARXIVAT A:
Procés catalàMiquel Buch
Anar al contingut