Junqueras, el 28 de juliol, a les portes de la presó de Lledoners (ACN/Estefania Escolà)

El Tribunal de Justícia de la UE tanca la porta que Junqueras pugui ser eurodiputat

La decisió del TJUE ratifica la que ja havia adoptat el Tribunal General, que no va reconèixer la immunitat del líder d'ERC

RedaccióActualitzat

Oriol Junqueras no podrà, definitivament, ser eurodiputat aquesta legislatura, malgrat haver obtingut un escó del Parlament Europeu en les eleccions del 26 maig.

Així ho ha determinat el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), després d'examinar la decisió del Tribunal General de la UE, que funciona com un tribunal de primera instància, de no reconèixer la immunitat, com a eurodiputat, del president d'ERC.

 

Junqueras havia demanat al TJUE que revisés aquesta decisió, adoptada pel Tribunal General amb l'argument que cal respectar la decisió del Tribunal Suprem espanyol. Un argument ara compartit pel TJUE

El Suprem va considerar que Junqueras no tenia immunitat perquè va ser escollit eurodiputat quan el judici del procés ja estava en marxa.

En la sentència emesa aquest dijous, el TJUE estableix que el Parlament Europeu no pot qüestionar el que decideix la justícia de cada estat.

I que tampoc li correspon examinar si s'ha respectat el procediment previst en l'ordenament jurídic de l'estat en qüestió.

L'escó de Junqueras no ha quedat vacant: l'ocupa, des del juliol, el republicà Jordi Solé.

ARXIVAT A:
Oriol JunquerasParlament Europeu
Anar al contingut