Solé en un acte de presentació de la candidatura de Junqueras (ACN)

Oriol Junqueras cedeix el seu escó al Parlament Europeu a Jordi Solé

El nomenament serà amb efectes retroactius des del mes de gener, després que Junqueras va quedar inhabilitat en la sentència del judici del procés

El Parlament Europeu ha fet efectiva, aquest dijous, la substitució d'Oriol Junqueras pel número tres de la llista d'Esquerra, Jordi Solé.

El president de la cambra, David Sassoli, ha anunciat el nomenament de Solé amb efectes retroactius des del mes de gener, quan el Tribunal Suprem espanyol va comunicar que Junqueras no podia prendre l'acta d'eurodiputat després de ser inhabilitat en la sentència del judici del procés.

Els republicans van portar davant la justícia europea la decisió de l'Eurocambra de deixar vacant l'escó de Junqueras. En un primer moment, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) va permetre que el líder dels republicans prengués possessió del càrrec, però quan al gener passat el Tribunal Suprem va desautoritzar aquesta possibilitat, el Parlament Europeu va deixar l'escó vacant.

Esquerra ha acceptat ara ocupar l'escó per correspondre la representativitat dels seus votants, però avisa que la situació "és reversible" si finalment els tribunals europeus revoquen la decisió inicial de no permetre que Junqueras tingui l'escó.

Solé ja va ser eurodiputat la segona meitat de la legislatura anterior, en substitució d'Ernest Maragall, i era el tercer a la llista d'ERC a les eleccions

Junqueras ha desitjat "tota la força" al republicà Jordi Solé i ha afegit que continuarà defensant els seus drets:

"Continuarem defensant els meus drets i els de tots aquells que em van votar, i confio que la justícia europea em tornarà la raó i l'escó."

 

 

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut