La junta d'Òmnium a les Terres de l'Ebre ha destituït el tresorer, després d'una investigació interna (ACN/Jordi Marsal)

El tresorer d'Òmnium a les Terres de l'Ebre es va gastar 58.000 euros en despeses personals

Xavier Blanch, que ha estat destituït per l'entitat, s'ha compromès a tornar tots els diners

Redacció/ACNActualitzat

La junta d'Òmnium a les Terres de l'Ebre ha fet pública la destitució del fins ara tresorer, Xavier Blanch, per haver-se apropiat de més de 58.000 euros per pagar despeses personals.

Fa un mes va arribar a l'entitat territorial "un petit tiquet" que els va sorprendre, ha explicat la presidenta d'Òmnium a les Terres de l'Ebre, Dolors Róo, i es va obrir una investigació interna, d'ofici.

A partir d'aquí, es van detectar els diners sostrets des de, com a mínim, l'any 2014, moment a partir del qual disposen de les dades econòmiques. Automàticament, li van bloquejar l'accés als comptes, targetes i sistemes operatius i se'l va cessar de les seves funcions.

"L'extresorer ja no és soci de l'entitat", ha subratllat Òmnium.

Sense donar més detalls, la presidenta Dolors Róo ha dit que l'extresorer es va apropiar de forma regular de petites quantitats amb conceptes que resultarien difícils de relacionar, a priori, amb pràctiques irregulars. L'entitat gestiona un pressupost anual d'uns 25.000 euros.


Tornarà els diners

L'afectat s'ha compromès per escrit a retornar els diners sostrets, cosa que Òmnium ha valorat, tot i que l'entitat es reserva el dret d'exercir accions legals contra ell.

Segons Róo, quan se li van demanar explicacions, Blanch va reconèixer els fets i va demanar perdó als seus companys de junta.

Els membres de la junta han lamentat la situació i han reafirmat el compromís de l'organització en la lluita contra aquest tipus de pràctiques. En un comunicat, diu que "es treballarà en tots els àmbits per garantir la reparació i la no repetició d'aquesta conducta intolerable, inèdita en els més de 60 anys d'existència d'Òmnium Cultural".

Dirigent de Junts per Tortosa fins fa poc

Fins fa poques setmanes, Blanch també ha ocupat destacats càrrecs polítics orgànics a la seva ciutat, Tortosa.

Ha estat president local del PDeCAT i, des de finals de febrer, era director general de Junts per Tortosa, la marca política municipal liderada per l'actual alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

Fonts d'aquesta formació han explicat a l'ACN que l'extresorer d'Òmnium a les Terres de l'Ebre va presentar la dimissió com a membre de l'executiva i es va donar de baixa del partit fa tres setmanes adduint motius personals.

ARXIVAT A:
Òmnium Cultural
Anar al contingut