Madrid

El Suprem cita dos cops un policia i no se n'adona ningú fins que és a punt de declarar

Jordi Pina ho ha advertit al tribunal i l'agent, que havia de testificar per segona vegada, ho ha corroborat

Josep Maria CampsActualitzat

En el llista de testimonis que havien de declarar aquest dimecres al matí al judici del procés al Tribunal Suprem n'hi havia un de repetit, però ningú se n'ha adonat fins que no ha estat assegut davant del tribunal.

Es tractava de l'inspector de la Policia Nacional número 87.576, i qui se n'ha adonat no ha estat cap treballador del Suprem ni cap membre del tribunal, sinó Jordi Pina, advocat de la defensa de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull:

Marchena: "Cridin al següent testimoni, l'inspector del Cos de la Policia Nacional número 87.576."

Pina: "No sé si vaig errat, però crec que el testimoni ja ha comparegut en aquesta sala amb anterioritat?"

Agent 87.576: "Sí, dijous passat a la tarda."

Marchena: "Què faríem sense vostè, senyor Pina. Doncs pot anar-se'n. Estigui atent, senyor Pina, per evitar repeticions com aquesta. No és fàcil gestionar la citació de 500 testimonis. Mentre només hagi estat un, tot va bé. Cridem, sisplau, el següent testimoni."

L'incident ha fet riure tothom, començant pel mateix president del tribunal, Manuel Marchena, que habitualment renya qui ho fa durant el judici.

De tota manera, no s'ha explicat com ha estat possible que aquesta repetició no s'hagi detectat abans, perquè aquest testimoni va declarar dijous de la setmana passada, i malgrat això ha vingut aquest dimecres i ha esperat que el cridessin sense explicar-ho o sense que li hagin fet cas si ho ha fet.

 

 

Jordi Pina i Jordi Sànchez, aquest dimecres al Suprem després de l'incident del testimoni duplicat

 

En la seva declaració de dijous, aquest testimoni "duplicat" va explicar que l'1-O va intervenir al Centre de Formació d'Adults Joan Carles I de Lleida per desmuntar el col·legi electoral que hi havia, i que va assistir ell mateix la persona que hi va patir un atac de cor, i que va trucar per demanar una ambulància.


Un altre testimoni "desubicat"

Quan ha arribat un altre testimoni que no estava citat a la seva hora, l'agent de la Policia Nacional número 113.391, que havia de declarar aquest mateix dimecres però a la tarda, Marchena ha continuat la broma:

Marchena: "Com el senyor Pina ja haurà anticipat, el següent testimoni, el 113.931, està també citat per la tarda. No el cridem ara i l'interroguem a la tarda, i evitem el bis in ídem."

Marchena: "El cridem ara, millor. Estàvem esperant la seva col·laboració. El següent testimoni és el policia nacional número 113.391."

 

"Gent gran" de 50 anys

Aquest dimecres hi hagut almenys un altre moment en què l'interrogatori ha fet riure els presents a la sala sense que Marchena s'ho hagi pres malament.

Els protagonistes han estat, precisament, l'agent 113.391, que havia de declarar a la tarda i, un cop més, Jordi Pina, quan l'advocat li ha preguntat per les persones que hi havia als col·legis electorals de Lleida.

L'agent ha parlat de "gent gran" referint-se a persones de més de 50 anys, Pina s'ha sentit tractat de persona d'edat avançada i el policia s'ha disculpat:

Pina: "Per concretar-ho, persones d'edat avançada o gent gran? Estem parlant d'avis octogenaris o de persones a partir de 50?"

Agent 113.391: "A partir de 50."

Pina: "M'ho prendré..."

Agent 113.391: "Disculpi si s'ha sentit..."

Pina: "Sempre hi ha una primera vegada que t'ho diuen... Recorda l'actitud que tenia aquesta gent d'edat avançada, o aquests senyors majors de 50 anys?"

Agent 113.391: "L'actitud era... Si el que vol saber és si eren violents o proferien manifestacions agressives sobre nosaltres, no."


Aquests moments han contrastat amb els agres enfrontaments que ha protagonitzat Marchena amb Benet Salellas, de la defensa de Jordi Cuixart, quan el primer ha interromput interrogatoris del segon per considerar "improcedents" les preguntes que estava fent.

Benet Salellas, aquest dimecres discutint amb Marchena per les preguntes que aquest ha considerat "improcedents"

 

 

ARXIVAT A:
Judici procés
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut