El Sudan posa fi a 30 anys de dictadura amb un acord de transició

L'acord, aconseguit amb la mediació de la Unió Africana, posa les bases perquè d'aquí a tres anys es facin eleccions en aquest país africà

RedaccióActualitzat

El Sudan ha firmat l'acord per a la transició cap a un poder civil democràtic. En un acte solemne, l'oposició i la junta militar al poder han formalitzat el final de tres dècades de dictadura d'Omar al-Bashir, derrocat a l'abril. L'acord, aconseguit amb la mediació de la Unió Africana, posa les bases perquè d'aquí a tres anys se celebrin eleccions en aquest país africà.

El consell militar, al poder al Sudan, i la plataforma civil opositora Aliança per la Llibertat i el Canvi han firmat un acord històric que obre la via a la transferència del poder als civils. El pacte, firmat de manera preliminar el 4 d'agost, tanca vuit mesos de protestes massives al carrer i obre un període de transició de tres anys i tres mesos, que ha de culminar amb la formació d'un nou govern.

El document l'ha signat el vicepresident del Consell Militar Transitori, el general Mohamed Hamdan Dagalo, considerat el vertader home fort de la junta militar, i Ahmad Rabea, en representació de l'Aliança, punta de llança del moviment civil que durant mesos han pressionat els militars amb grans manifestacions al carrer.

 

 

La rúbrica s'ha fet en una celebració multitudinària a la capital sudanesa, Khartum, en presència de caps d'estat, ministres i representants de diversos països i organitzacions.  

La població l'ha rebut amb aplaudiments i amb l'esperança que l'acord li aportarà llibertat i una vida millor.

 

ARXIVAT A:
Àfrica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut