El Regne Unit autoritza l'ús generalitzat de la vacuna de Pfizer contra la Covid
La vacuna de Pfizer i BioNTech ha estat la primera que ha adquirit Westminster per vacunar les persones de més de 80 anys (Reuters/Dado Ruvic)

El Regne Unit autoritza l'ús generalitzat de la vacuna de Pfizer contra la Covid

El govern afirma que la vacuna estarà disponible a tot el país a partir de la setmana vinent

RedaccióActualitzat

El Regne Unit s'ha convertit en el primer país del món que ha aprovat la vacuna de Pfizer i BioNTech contra la Covid per a l'administració de manera generalitzada.

Aquesta vacuna està basada en l'ARNm, un àcid nucleic imprescindible per a la síntesi de proteïnes.

En un comunicat publicat aquest dimecres, el govern britànic ha manifestat que acceptava les recomanacions de l'Agència Reguladora de Medicines i Productes sanitaris (MHRS), per aprovar-ne l'ús:

"Això es produeix després de mesos d'assaigs clínics rigorosos i a través d'anàlisis de les dades per experts del MHRS, que han conclòs que la vacuna assoleix els estàndards estrictes de seguretat, qualitat i efectivitat."

Segons el govern, el Comitè Conjunt de Vacunacions i Immunitzacions publicarà aviat el seu consell sobre els grups que han de rebre de manera prioritària la vacuna, que inclouran persones que viuen en residències, personal sanitari, gent gran i persones clínicament vulnerables.

La vacuna ja estarà disponible a tot el Regne Unit a partir de la setmana vinent. El govern destaca les dècades d'experiència del Servei Nacional de Salut en les vacunacions a gran escala, per dur a terme l'administració en aquest cas.

També recorda que els ciutadans no han de deixar de banda les restriccions:

"Per ajudar a l'èxit del programa de vacunació és vital que tothom continuï fent la seva part i compleixi amb les restriccions necessàries a la seva zona perquè puguem suprimir el virus i permetre al Servei de Salut fer la seva feina sense quedar superat."

 

Rússia també començarà les vacunacions massives

Per no perdre el lloc en la cursa per la vacuna, el president rus, Vladímir Putin, ha ordenat a les autoritats sanitàries aquest mateix dimecres que iniciïn les vacunacions massives contra la Covid-19 la setmana vinent.

 

El president rus, Vladimir Putin, en una roda de premsa
El president rus, Vladímir Putin, en una roda de premsa (Reuters)

 

El president rus ho ha anunciat en una videoconferència en què s'ha dirigit a la viceprimera ministra Tatiana Gólikova, encarregada de coordinar la lluita contra el coronavirus al país, a qui ha demanat accelerar les vacunacions:

"Els demanaria que organitzin la feina de tal manera que al final de la setmana que ve puguem procedir a la vacunació a gran escala."

Una demanda a la qual Gólikova ha respost que ja disposen del potencial per poder començar la vacunació aquest desembre. Rússia, de fet, ja havia començat a administrar la vacuna, de manera experimental i en alguns col·lectius determinats.

 

Fins ara, les vacunes més desenvolupades del país són l'Sputnik V, més avançada i de la qual ja s'han produït dos milions de dosis, i l'EpiVac, encara en fase experimental.

Putin ha donat l'ordre de començar la vacunació massiva el mateix dia en què Rússia ha registrat un nou màxim diari de morts per Covid-19, el segon consecutiu, amb 589 defuncions les últimes 24 hores.

 

ARXIVAT A:
Covid-19VacunesCoronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut