Europa preveu aprovar la vacuna de Pfizer el 29 de desembre i la de Moderna el 12 de gener
Les primeres vacunes contra la Covid es podrien administrar abans de finals d'any (Reuters/Dado Ruvic)

Europa preveu aprovar la vacuna de Pfizer el 29 de desembre i la de Moderna el 12 de gener

Pfizer i BioNTech han presentat la sol·licitud avui, un dia després que Moderna

Xavier DuranActualitzat

L'Agència Europea del Medicament (EMA) autoritzarà les primeres vacunes contra la Covid-19, les de Pfizer i BioNTech, com a molt tard el 29 de desembre.

Així ho anunciat en un comunicat:

"Si les dades són prou sòlides per tenir conclusions sobre la qualitat, seguretat i efectivitat de la vacuna, el comitè científic de l'EMA per a medicines humanes conclourà la seva avaluació durant una reunió extraordinària prevista per al 29 de desembre com a molt tard".

L'anunci ha transcendit després que aquest dimarts mateix Pfizer i BioNTech anunciessin la seva sol·licitud per poder administrar la vacuna a Europa.

El president de BioNtech, Ugur Sahin, ha destacat la importància que això té per a ells:

"Per a nosaltres, com a empresa establerta al cor d'Europa, es tracta d'una fita important. Ens seguirem esforçant per distribuir la vacuna a tot el món després de la possible autorització."

Totes dues empreses esperaven poder fer-ho abans de finals d'any i el comunicat de l'agència sembla confirmar-ho.

L'anunci s'ha fet un dia després que Moderna digués que demanava l'autorització de la seva vacuna per a ús d'urgència als Estats Units i amb autorització condicional de mercat a Europa.

Això últim, és a dir, el permís que també rebrien Pfizer i BioNTech, es concedeix quan en situacions d'emergència es considera que amb les dades disponibles els beneficis superen els possibles riscos.

Sobre la vacuna de Moderna, l'agència afirma que l'autoritzarà com a molt tard el 12 de gener. En el document consta que qui està desenvolupant la vacuna és la filial espanyola, Moderna Biotech Spain, amb seu a Madrid.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19VacunesRecerca científica
Anar al contingut