Feijóo, en un acte de campanya per a les eleccions gallegues, aquest dimecres.
Feijóo, en un acte de campanya per a les eleccions gallegues, aquest dimecres (EFE/Brais Lorenzo)

El PSOE porta a Europa el gir de Feijóo sobre Puigdemont amb una carta dirigida a Reynders

La presidenta del grup dels socialistes i demòcrates al Parlament Europeu, Iratxe García, informa dels darrers esdeveniments sobre el canvi de posició del líder del PP respecte als indults i l'amnistia

RedaccióActualitzat

El PSOE trasllada a Europa la polèmica que aquests dies ha envoltat Alberto Núñez Feijóo sobre un canvi de posició respecte als indults i l'amnistia.

La presidenta del grup dels socialistes i demòcrates al Parlament Europeu, Iratxe García, ha fet arribar una carta al comissari de Justícia europeu, Didier Reynders, i al Comitè de Venècia, entre d'altres, en què els ha informat dels esdeveniments que han publicat diversos mitjans els últims dies.

L'eurodiputada explica que en un dinar amb setze periodistes, el líder del PP va fer unes afirmacions que demostren que la seva posició contra els indults i la llei d'amnistia "es basen, en realitat, en acusacions que ell considera falses o en valors que el mateix PP no respecta quan negocia".

García destaca que Feijóo "creu en la necessitat d'un pla de reconciliació a Catalunya", "es mostra obert a plantejar-se un indult condicionat per a Carles Puigdemont", "ha admès haver dedicat almenys 24 hores a avaluar la viabilitat d'una llei d'amnistia" i "ha reconegut que serà difícil que els jutges demostrin que l'expresident ha comès delictes de terrorisme".

Tot això, segons ella, entra en contradicció amb les declaracions públiques del partit.

Acaba la carta adjuntant un recull de premsa per il·lustrar aquest canvi de posició de Feijóo. Pots llegir la carta sencera aquí:

Didier Reynders és qui fa de mediador entre el PSOE i el PP per intentar desbloquejar la renovació del Consell General del Poder Judicial.

ARXIVAT A:
PPPSOEAlberto Núñez Feijóo
Anar al contingut