El PSOE durà als tribunals les amenaces als diputats per canviar el sentit del vot
Adriana Lastra durant el debat (EFE/Juan Carlos Hidalgo)

El PSOE durà als tribunals les "amenaces" a diputats seus pel vot a la investidura

Ho anuncia Adriana Lastra, que revela que hi ha hagut "amenaces, coaccions, difamacions i calúmnies" per canviar el sentit del vot

RedaccióActualitzat

Les pressions que estan rebent els diputats socialistes perquè canviïn el sentit del seu vot en el debat d'investidura han arribat fins i tot a les "amenaces i coaccions", segons el PSOE. Per aquest motiu, el partit ja ha anunciat que portarà als tribunals aquesta pràctica. Ho afirma la vicesecretària general, Adriana Lastra, en el seu compte de Twitter:
 


La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, ha denunciat que han estat "assenyalats amb nom i cognom" i ha mostrat "inquietud" pel "comportament de l'oposició". En una entrevista a RNE, Calvo ha explicat que han rebut "amenaces clares" i ha afegit que "algunes acabaran a la justícia".

L'oposició ha fet crides al transfuguisme i al que es coneix com un "tamayazo". Aquest terme es refereix al transfuguisme de dos diputats del PSOE a la Comunitat de Madrid (Eduardo Tamayo i Maria Teresa Sáez) que el 2003 van impedir la investidura de Rafael Simancas. 


El cas d'un diputat del PSOE per Segòvia

Cal destacar el cas del diputat del PSOE per Segovia José Luis Aceves, que ha presentat una denúncia a la policia, segons ha explicat en una entrevista a la cadena SER. El diputat ha denunciat les amenaces a un company de partit. Diu que ha rebut trucades i whatsapps d'advertència a través del seu telèfon, que algú va difondre en alguna xarxa creient que era el d'Aceves.  

"Ha caigut en alguna xarxa el telèfon d'un company del PSOE de Segòvia pensant que era el meu telèfon com a diputat i ja fa dos dies que rep trucades, whatsapps, demanant trair el Partit Socialista, trair Pedro Sánchez, dient que es trencarà Espanya i totes les apocalipsis que es poden imaginar."

 

Aquest diputat per Segòvia diu que es va decidir a fer el pas de denunciar-ho després que un dels whatsapps arribés a l'insult. Aceves, que es va estrenar en l'anterior legislatura, explica que mai ha viscut un clima de tensió com l'actual, i ha ratificat que cap amenaça els farà modificar el sentit del seu vot.

 

El diputat de Terol Existeix, Tomás Guitarte, en la seva intervenció al debat (EFE/Juan Carlos Hidalgo)


Un altre parlamentari que està en el punt de mira és Tomás Guitarte, de Terol Existeix. Aquest partit ha condemnat les pressions antidemocràtiques al seu diputat i ha exigit respecte davant l'assetjament que pateix a les xarxes socials i davant les pintades en contra seva que han aparegut a la seva localitat, Cutanda. El diari El País xifra en prop de 9.000 els correus que aquest dilluns acumulava la seva safata d'entrada reclamant que canviï el seu sí a Pedro Sánchez per un no.

Mentrestant, la regidora del PP de la Corunya Rosa Gallego va compartir a les xarxes un vídeo d'una manifestació a favor de la unitat d'Espanya afirmant que era a Terol, acompanyat del text "Terol existeix i parla clar; Sánchez, traïdor".  Però el cert és que aquella manifestació s'havia fet a Madrid i no a Terol, com ella mateixa va reconèixer després.

I, parlant de manifestacions contra el PSOE, encara n'hi ha més de previstes. Com la que aquest dimarts ha convocat el PP de Castella-la Manxa davant la seu del govern manxec -presidit pels socialistes- per demanar als nou diputats del PSOE d'aquesta comunitat que votin no a la investidura de Sánchez.  

També Vox ha convocat per diumenge que ve manifestacions davant dels ajuntaments de tot Espanya per defensar, diu la formació d'ultradreta, un govern que respecti la Constitució i la sobirania, davant la traïció que, segons Vox, ha comès el PSOE pactant amb Esquerra la investidura de Sánchez.

ARXIVAT A:
InvestiduraPedro SánchezPSOE
Anar al contingut