Santa Coloma

El PSC no dóna per perduda la partida per a Santa Coloma i diu que està "en quarantena"

El PSC no dóna per perduts els 400.000 euros per construir una biblioteca a Santa Coloma. Segons ha dit, la subvenció, que estava inclosa en els pressupostos de l'Estat per l'any que ve, quedarà congelada i "en quarantena" mentre s'espera que s'aclareixi tot. Els socialistes han assegurat que en qualsevol cas la construcció de la biblioteca del barri del Fondo de Santa Coloma "no està en risc", i que malgrat que la partida ha desaparegut de moment, quan es resolgui l'ombra de sospita sobre l'adjudicatària es recuperarà el projecte.

Actualitzat
El PSC ha explicat que de comú acord amb el grup municipal socialista de Santa Coloma van decidir posar l'esmena "en suspens i en quarantena", a l'espera que es resolguin els "dubtes" sobre l'empresa adjudicatària de l'obra. Per això, han insistit a no donar per perduda la partida per construir la biblioteca a Santa Coloma, i han afegit que quan s'aclareixin els fets hi ha prou mecanismes per recuperar els diners de la partida i fins i tot "duplicar-la o triplicar-la l'any que ve" si és necessari. Així ho ha dit el coordinador de diputats i senadors del PSC, Francesc Vallès, que ha qualificat la decisió dels socialistes de "valenta i responsable". I ha conclòs que "en cap cas implicarà un perjudici dels ciutadans de Santa Coloma".

Per la seva banda, l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha dit que veu lògic que s'hagi retirat la subvenció estatal de 400.000 euros destinada a fer la nova biblioteca del barri del Fondo, una de les obres sota sospita per l'"operació Pretòria".

Tot i això, el consistori també ha assegurat que el projecte no es paralitzarà, perquè l'aportació de l'Estat és una part poc significativa dins d'una obra d'envergadura, pressupostada amb 20 milions d'euros i que inclou, a més de la biblioteca, una llar d'infants i un mercat nou. L'exalcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz, ara en presó pel "cas Pretòria", presentava l'any passat l'obra com un projecte de serveis als ciutadans.

Les obres d'aquest edifici multifuncional havien de començar precisament la setmana que ve, però l'Ajuntament ha decidit endarrerir-les uns dies fins que el municipi es recuperi després de destapar-se el "cas Pretòria".

ERC: "El PSOE fa pagar justos per pecadors"


El secretari general d'ERC, Joan Ridao, no veu amb bons ulls la mesura per a la partida per construir la biblioteca a Santa Coloma. ERC considera que el PSOE fa pagar "justos per pecadors" retirant la subvenció de la biblioteca. Ridao considera que això suposarà "un càstig" pels veïns, que "no tenen culpa dels fets que hagin pogut cometre de forma irregular alguns responsables locals".

Joan Ridao ha insistit que la mesura "pot semblar preventiva", però que en aquest cas "poden pagar justos per pecadors".
Anar al contingut