Viktor Orbán (a l'esquerra) durant la trobada amb el president del Parlament Europeu, Martin Schulz, a Brussel·les (EFE)
Viktor Orbán (a l'esquerra) durant la trobada amb el president del Parlament Europeu, Martin Schulz, a Brussel·les (EFE)
Brussel·les

El primer ministre hongarès considera que el problema dels refugiats no és europeu, sinó alemany

Viktor Orbán s'ha reunit a Brussel·les amb el president de l'Eurocambra, que ha instat el cap del govern magiar a contribuir a una solució europea comuna davant la crisi dels refugiats

RedaccióActualitzat

El primer ministre hongarès, Viktor Orbán, creu que el problema dels refugiats no és d'Europa, sinó d'Alemanya. Orbán, que és a Brussel·les per entrevistar-se amb les autoritats europees, diu que cap refugiat no té intenció d'establir-se a països com ara Hongria, Eslovàquia, Estònia o Polònia, sinó que l'únic país on volen anar és a Alemanya. Per això, diu el primer ministre, la feina dels governs de la resta de països és només registrar-los, cosa que pensa fer. El primer ministre d'Hongria s'ha referit a la crisi dels refugiats després d'una entrevista amb el president del Parlament Europeu, Martin Schulz.

Després de l'entrevista, el president de l'Eurocambra ha instat el primer ministre magiar a contribuir a una solució europea comuna davant aquesta crisi dels refugiats, majoritàriament sirians. Segons Schulz, traslladar el problema a Alemanya, tal com ha fet Orbán, és una posició "equivocada". Martin Schulz ha explicat que li havia demanat al mandatari hongarès "que ajudi a aconseguir una solució europea, tant pel que fa a la immigració il·legal com a la protecció temporal de refugiats i l'asil polític". El primer ministre d'Hongria s'entrevistarà aquesta tarda amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker.

Anar al contingut