El primer casal d'estiu obre en un poble de la Cerdanya amb el cartell de complet

Ger, un poble de 500 habitants, obre el casal 3 setmanes abans del que ho feien normalment, amb ganes i amb totes les mesures de seguretat

Rosa TalamàsActualitzat

En fase 3, els casals d'estiu ja poden obrir. I, després de tant temps sense escola, són molts els pares que ho esperen amb impaciència. 

A Ger, un municipi de la Cerdanya que no arriba als 500 habitants, ja ho han fet, i el casal ha hagut de penjar el rètol de complet. Són els pirmers d'obrir, i ho han fet tres setmanes abans del que ho feien normalment.

Moltes famílies del Pirineu pensaven que els nens tornarien a l'escola aquest mes de juny, però com que per a la majoria d'alumnes no ha estat així, alguns ajuntaments s'han posat les piles per avançar els casals d'estiu.

Sílvia Ruiz, mare, diu que "hauria estat molt bé que anessin a l'escola i, com que no ha pogut ser, doncs a l'esplai". I l'Orlando Pereiro, pare, diu que és necessari, perquè si els nens no poden estar amb els avis, en algun lloc els han de poder deixar per poder treballar.

El campus té menys places que altres anys i amb grups de 10 que hauran de jugar de manera autònoma.

Els nens del casal van a esmorzar al poble

La Mireia Roset, una de les mares que han deixat el seu fill al casal, diu que hi ha quatre grups segons les edats i que cada grup ha de passar per una porta diferent.

El primer dia hi ha hagut més confusió i més dificultats que anys anteriors, com explica Alfons Casamajó, alcalde de Ger, que diu que s'han hagut de doblar monitors, respecte de l'any passat, a part de tots els protocols de desinfecció, neteja, mascaretes o portes individualitzades per a cada grup.

Han entrat per portes diferents i també han de jugar en espais diferents. I, tot i aquestes limitacions, pràcticament tots estan encantats d'anar al casal, com explica la Júlia Ruiz de Azúa, monitora, que diu que els nens tenien ganes d'estar amb altres nens, jugar i fer activitats a l'aire lliure.

Molts han dit que estaven farts del confinament i que prefereixen estar al casal, que, en aquest cas, durarà dotze setmanes.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut