Moltes empreses aprofiten el Mobile World Congress per a presentar les seves noves aplicacions. (Foto: EFE)
La banda ampla a Espanya, la més cara de l'OCDE (Foto: EFE)
Madrid

El preu de la banda ampla a Espanya és el més car dels països de l'OCDE

Els preus de la banda ampla a Espanya són els més alts dels països de l'OCDE si s'inclou el cost de línia, i els setens més cars sense tenir en compte aquesta càrrega, segons consta en l'últim estudi de "Perspectives de la Comunicació" de l'OCDE. En concret, l'oferta més barata -"entry price"- de banda ampla a Espanya és de 19,91 euros, sense la quota de línia, i de 31,3 euros si s'hi inclou. Així, Espanya encapçala, al costat de Xile, Corea i Nova Zelanda, el rànquing de països més cars, amb preus que superen fins a 21,79 euros el preu més baix, que són els 9,51 euros que cobren per aquests serveis a Estònia.

Actualitzat
Així, a més d'Estònia, Turquia, amb un preu de 10,07 euros; Eslovènia, amb 10,2 euros, i el Japó, amb 10,43 euros, són els països amb els preus més assequibles en banda ampla de l'OCDE.

Per calcular aquests preus, l'estudi recull les ofertes més competitives del mes de setembre del 2010, ponderades pel nivell de poder adquisitiu dels diferents països, sense tenir en compte els paquets d'ofertes.

Aquest estudi constata a més que els països que ofereixen velocitats més altes tendeixen a tenir també un preu més baix per mega per segon. En concret, el preu per mega per segon és de 0,08 euros a Suècia,  i de 0,15 euros a Finlàndia.

En aquest sentit, Espanya també es posa a la cua respecte als altres 34 països analitzats. En concret, el preu de banda ampla per mega per segon amb quota de línia al setembre del 2010 ascendia a Espanya a 1,16, només per darrere de Mèxic, Xile, Israel, els Estats Units i Nova Zelanda.
Anar al contingut