Roma

El president italià, Giorgio Napolitano, demana calma a Berlusconi per evitar eleccions anticipades

El president de la República italiana, Giorgio Napolitano, ha expressat al diari "L'Unità" la seva voluntat d'evitar unes eleccions anticipades perquè considera que serien perjudicials per a la incipient recuperació econòmica del país. Després de la crisi oberta en el partit governant Poble de la Llibertat (PDL), Napolitano demana a Silvio Berlusconi, líder del partit, que aturi el duel amb Gianfranco Fini, que va ser expulsat del partit el passat juliol. Aquestes declaracions arriben després que Il cavaliere hagi anunciat una moció de confiança pel setembre, de manera que si surt derrotat dimitiria i convocaria noves eleccions.

Actualitzat
Napolitano ha deixat clar que, tot i les divisions en la coalició governant, s'han d'evitar les eleccions anticipades. Pel president, els signes de represa econòmica han de ser consolidats i reforçats amb unes polítiques de govern adequades. Per això, demana al PDL que acabi amb l'enfrontament intern.

Sobre la situació de Fini, que continua com a president de la Cambra dels Diputats, expulsat ja del partit que va fundar amb Berlusconi, Napolitano ha declarat que ja és hora d'acabar amb la campanya de deslegitimació de la seva autoritat, ja que cap enfrontament polític hauria d'afectar la vida de les institucions.

Gianfranco Fini és acusat pel diari "Il Giornale", de la família de Berlusconi, per un suposat delicte d'estafa per una venda irregular d'una casa a Montecarlo.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut