Roma

Berlusconi trenca amb Fini i l'insta a deixar la presidència del Parlament

Ruptura en el partit oficialista d'Itàlia, el conservador Poble de la Llibertat (PDL). El primer ministre, Silvio Berlusconi, ha expulsat el cofundador i líder d'Aliança Nacional, Gianfranco Fini. Berlusconi l'ha instat també a abandonar la presidència de la Cambra de Diputats per la seva deslleialtat amb la formació arran de les crítiques al govern. El cap de l'executiu afirma que no vol tenir "un partit dins del partit" i que compromet l'estabilitat del govern. Fini ha assegurat que no pensa dimitir. La fi del pacte pot provocar una escissió i comprometre la majoria parlamentària del govern.

Actualitzat
Silvio Berlusconi ha decidit finalment tirar pel dret i expulsar del PDL el cofundador del seu partit, Gianfranco Fini després de les dures crítiques d'aquest cap al govern. "Il Cavaliere" diu que li ha perdut la confiança i que no està disposat a aguantar "un partit dins del partit", en referència als suports que havia aplegat Fini.

El líder d'Aliança Nacional havia criticat durament el govern de Berlusconi i també s'havia queixat sobre la poca democràcia interna que permetia Berlusconi en el si del PDL, creat fa només 16 mesos per la unió de Força Itàlia, de Berlusconi, i Aliança Nacional, de Fini.

El primer ministre italià ha demanat a Fini que deixi la presidència de la Cambra de Diputats i ha deixat en mans dels diputats decidir si presenten una moció de censura contra el dirigent conservador. Berlusconi està convençut que el partit mantindrà la majoria absoluta al Parlament, tot i que els seguidors de Fini formin un grup propi.

De la seva banda, els "finians" diuen que compten amb 35 diputats i 15 senadors. En qualsevol cas, el trencament de Berlusconi amb el cofundador del PDL deixa en la incertesa el govern italià, a l'espera de veure quins seran els passos que s'acabaran donant. Berlusconi comptava fins ara amb una majoria absoluta còmoda de 344 diputats sobre els 630 del total.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut