Madrid

El president del Tribunal Suprem recorda que "la justícia no està en treva", en referència als escorcolls de les herriko tabernes

El president del Tribunal Suprem (TS) i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Francisco José Hernando, ha declarat que "la justícia no està en treva", respecte a la decisió de la sala especial del TS d'inventariar les herriko tabernes. Segons Hernando, els encarregats de la liquidació patrimonial de Batasuna després de la il·legalització havien trobat evidències que les herriko tabernes ajudaven a finançar el partit abertzale. El president del TS ha fet aquestes declaracions en la inauguració de la II Setmana de Portes Obertes del Tribunal Suprem.

Actualitzat

Hernando ha insistit que "la Constitució no només ens determina [als jutges] que jutgem, sinó també que executem el que s'ha jutjat, i això és el què estem fent, complir la Llei de Partits i aplicar-la en tota la seva dimensió". El president del màxim tribunal espanyol feia referència així al procés de liquidació patrimonial que ha portat ara a l'entrada i escorcoll de les herriko tabernes. Hernando ha apuntat també que tenen llista completa de tots els locals i dels seus titulars, així com "dels noms dels comptes corrents que han funcionat fiduciàriament aparentment de tercers, però en realitat hem vist que servien per finançar en gran mesura les activitats de Batasuna".

El president del Suprem, però, no s'ha volgut pronunciar sobre la decisió de l'Audiència Nacional de confirmar el processament d'Arnaldo Otegi pel delicte d'integració en organització terrorista. Hernando ha aclarit, però, que respecta les decisions que s'adopten "siguin de la naturalesa que siguin".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut