El pacte entre Rodríguez Zapatero i Rivero ha estat el detonant que ha fet volar el govern canari pels aires. (Foto: Coalició Canària)
El pacte entre Rodríguez Zapatero i Rivero ha estat el detonant que ha fet volar el govern canari pels aires. (Foto: Coalició Canària)
Santa Cruz de Tenerife

El PP trenca el pacte de govern a les Canàries amb CC per haver donat suport als pressupostos de l'Estat

Les conseqüències del suport de Coalició Canària al PSOE per aprovar els pressupostos generals de l'Estat no s'han fet esperar i passen per quedar-se en minoria al govern autonòmic. La notícia l'ha fet pública aquest dimarts el líder del PP canari, José Manuel Soria, que ha anunciat que trenca el pacte de govern amb CC perquè els seus socis s'han alineat amb els comptes de Zapatero. CC va quedar segona a les eleccions del 2007 amb 17 escons. Els primers van ser el PSOE, que va obtenir 26 diputats; i els populars van quedar tercers, amb 16 escons.

Actualitzat
Després de la reunió del Comitè Executiu Regional del PP, José Manuel Soria ha explicat que "no ha estat una decisió fàcil, però el PP ha donat per finalitzada l'etapa de govern amb CC". Aquest divendres es produirà la dimissió formal de Soria com a conseller i vicepresident.

En qualsevol cas, el PP aprovarà els pressupostos de la comunitat autònoma pel 2011 i continuarà a les conselleries on calgui la seva ajuda fins que es produeixi el traspàs de poders. El pacte es va constituir després de les eleccions autonòmiques del 2007, que va guanyar el PSC-PSOE. El líder dels populars canaris ha anunciat que el PP no continuarà donant suport al govern de CC després del seu suport al govern espanyol per tirar endavant els pressupostos generals de l'Estat (PGE).

El president del govern canari, Paulino Rivero, va segellar aquest dilluns el seu acord amb el govern espanyol per tirar endavant els PGE. Coalició Canària té previst fer una reunió d'urgència per valorar la situació. Els nacionalistes i els populars ja van trencar el pacte de govern mesos abans del final de la legislatura passada, i el president va ser Adán Martín.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut