Madrid

El PP titlla Puigdemont de "zombi irresponsable" i l'acusa de "volar tots els ponts" amb Madrid

Albiol diu que Puigdemont "ha decidit provocar la voladura de l'autogovern de Catalunya"

RedaccióActualitzat

El PP ha valorat la carta del president Carles Puigdemont de la mà del seu portaveu, Rafael Hernando, que ha titllat el president de "líder zombi absolutament irresponsable" que "ha volat tots els ponts per intentar crear una solució".

"Una carta que demostra la situació en què es troba el senyor Puigdemont, un líder zombi absolutament irresponsable, l'única intenció del qual és continuar provocant un dany greu a Catalunya, a les seves institucions, i com més malament, millor. Això és una situació que ja frega la tragicomèdia. Em sembla que el senyor Puigdemont porta molt temps equivocant-se, ha volat tots els ponts per intentar crear una solució, s'ha negat al diàleg al Senat, al Parlament, ha tancat el Parlament català, que des de fa gairebé dos mesos i mig no es reuneix de manera ordinària i, per tant, ha negat i dificultat els drets dels parlamentaris i l'oposició per exercir les tasques de control al Parlament i aquesta situació ens porta al que ha anunciat el govern."

Hernando, en aquest sentit, ha recordat que dissabte que ve hi haurà un Consell de Ministres extraordinari per prendre mesures per "restablir la legalitat a Catalunya" -una "legalitat que és vulnerada per Puigdemont i el seu govern durant molt temps", ha dit- i perquè "l'autogovern funcioni amb normalitat al més aviat possible. I afegeix:

"Les mesures seran totes les necessàries per restablir la legalitat i la democràcia a Catalunya."

Hernando ha fet una crida també "a la unitat de totes les forces polítiques" -Ciutadans i el PSOE- perquè continuïn col·laborant per solucionar "un dels problemes més greus que ha tingut Espanya i la sobirania nacional des del cop d'estat de Tejero".

Després de criticar la "situació de confrontació i divisió de la societat catalana que han generat el goven i la irresponsabilitat de Puigdemont", ha qualificat de "delirant i reprovable" la carta del president català.

El portaveu del PP ha dit, finalment, que la il·legalització de partits "no està sobre la taula".

Albiol: "Puigdemont ha decidit provocar la voladura de l'autogovern de Catalunya

El líder del PPC a Catalunya considera que Puigdemont "ha decidit provocar la voladura de l'autogovern de Catalunya":

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés català
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut