El govern de Carmena va penjar les pancartes ara retirades (@Rita_Maestre)
El govern de Carmena va penjar les pancartes ara retirades (@Rita_Maestre)
Madrid

El PP retira les pancartes contra la violència masclista dels districtes de Madrid

Ciutadans remarca que els districtes que dirigeix sí que mantenen els cartells

RedaccióActualitzat

El PP ha retirat les pancartes contra la violència masclista de les Juntes de districte de l'Ajuntament de Madrid, mentre que Ciutadans ha remarcat que els districtes que dirigeix sí que les mantenen. 

L'anterior govern madrileny, de Manuela Carmena, va penjar les pancartes als edificis institucionals. Ara, el Partit Popular, que governa l'Ajuntament amb José Luis Martínez-Almeida al capdavant amb el suport de Cs i l'extrema dreta de Vox, ha ordenat que es retirin. El consistori defensa que, més enllà de les ocasions especials, als edificis municipals només hi ha d'haver les banderes reglamentàries. 

Fonts del PP han afirmat que no volen fer polítiques de "propaganda i màrqueting". 

La retirada ha aixecat crítiques dels partits ara a l'oposició. La coportaveu de Més Madrid, Rita Maestre, ha recordat que la responsable d'Igualtat és Silvia Saavedra, de Ciutadans: 

El portaveu de Més Madrid a l'Assemblea, Íñigo Errejon, ha fet notar que la instal·lació de les pancartes es va aprovar per unanimitat en els plens de districte i s'ha preguntat si han deixat "d'assassinar dones": 

En el pacte firmat pel PP i Cs, tots dos partits es van comprometre a eradicar la "xacra de la violència masclista", mentre que l'acord del PP i Vox es parla d'un pla educatiu "contra tota mena de violència en l'àmbit intrafamiliar". 

ARXIVAT A:
Violència masclistaPPCsUnides PodemVox
Anar al contingut