Totes dues parts admeten contactes per tancar una data abans del 31 de desembre (E. Parra/Europa Press)

El PP accepta la reunió entre Feijóo i Sánchez, però exigeix pactar-ne l'ordre del dia

La Moncloa ha proposat tres dates al gabinet de Feijóo: dues abans de Nadal i una altra abans d'acabar l'any

Redacció/AgènciesActualitzat

Alberto Núñez Feijóo accepta reunir-se amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb l'exigència de pactar l'ordre del dia abans de la data de la reunió.

El pas arriba després que el gabinet de Sánchez hagi contactat amb el de Feijóo per proposar una reunió abans de final d'any, tal com el president del govern espanyol va proposar públicament dimecres de la setmana passada per abordar diversos assumptes com la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

El gabinet de Sánchez ha ofert al del president del PP dues dates abans de Nadal i una altra l'última setmana de l'any.

Fonts del PP han retret que la trucada de La Moncloa hagi arribat hores abans que el Congrés debati la presa en consideració de la llei d'amnistia i creuen que l'objectiu és "apartar l'atenció d'una qüestió que agita emocionalment tot el país i que suposa una humiliació per a tots els espanyols".

A més, exigeixen "pactar el què i el perquè abans del quan" i reclamen per escrit un ordre del dia, alhora que han avançat la "intenció de Feijóo d'incorporar diversos temes" a la trobada, sense concretar quins altres assumptes vol tractar.

El PP assenyala que els equips de La Moncloa i del Partit Popular ja treballen en "la recerca d'una data adequada" i que Feijóo anirà a la cita amb Sánchez "per sentit institucional i democràtic", malgrat que el PP veu la trucada una forma de desviar l'atenció de l'amnistia.


Tres posicionaments previs

Després de reiterar La Moncloa la proposta d'una comissió de treball per avançar en la renovació del CGPJ, el finançament autonòmic i la reforma de l'article 49 de la Constitució, el PP ha subratllat que Feijóo "ha descartat qualsevol possibilitat que passi per una taula de negociació en els termes acordats amb els partits independentistes".

Els populars han avançat, a més, les seves posicions en tres temes.

Per a la renovació del CGPJ veuen "imprescindible modificar la llei per despolititzar la Justícia, en els termes que reclama Europa".

En finançament autonòmic exigeixen, també com a "imprescindible", "abandonar la negociació bilateral entre la Generalitat i el govern d'Espanya" que va posar en marxa l'acord d'investidura de Sánchez amb l'independentisme, "i treballar en un model que respecti totes les comunitats autònomes i no en privilegiï només una".

Finalment, donen suport a modificar "com més aviat millor" l'article 49 de la Constitució per eliminar el terme disminuïts, encara que exigeixen "garanties" que "els socis de Sánchez no faran servir aquest canvi per demanar noves modificacions en el text constitucional".


La proposta de Sánchez

Per tractar tots aquests temes, Pedro Sánchez ha proposat que els socialistes María Jesús Montero, Félix Bolaños i Patxi López formin part de la comissió de treball que ha plantejat el PP.

 
ARXIVAT A:
PPPSOEPedro SánchezAlberto Núñez Feijóo
Anar al contingut