Una reunió al Parlament en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
La junta de portaveus s'ha reunit aquest dimecres. (Foto: ACN)
Barcelona

El ple extraordinari per l'Estatut es podria fer el 9 de juliol si la sentència arriba abans de dilluns

La junta de portaveus del Parlament ha decidit ajornar la convocatòria d'un ple extraordinari sobre l'Estatut fins que no es conegui el text íntegre de la sentència que dilluns al vespre va dictar el Tribunal Constitucional. Fonts coneixedores del procés consideren que el text podria arribar entre divendres i dilluns i que seria possible convocar el ple per divendres, 9 de juliol, la vigília de la manifestació convocada per Òmnium Cultural. De fet, ERC aposta per aquesta possibilitat. A la junta, C's ha demanat una modificació de l'ordre del dia que la mesa no ha acceptat.

Actualitzat
El ple extraordinari al Parlament per debatre sobre la retallada de l'Estatut encara no té data. La junta de portaveus del Parlament no l'ha fixat oficialment aquest dimecres, però un dia que s'apunta amb força és el 9 de juliol, la vigília de la manifestació convocada per Òmnium Cultural. La junta, però, ha decidit esperar a convocar-lo fins que arribi la sentència.

ERC defensa que la sessió se celebri el 9 de juliol, un dia abans de la marxa unitària que recorrerà els carrers de Barcelona. Però perquè això sigui possible cal que el text íntegre de la sentència arribi entre aquest divendres i dilluns. En aquest cas, la mesa es podria reunir dimarts i convocar el ple extraordinari per divendres. Si el text íntegre arribés més tard, caldria esperar a la setmana del 12 de juliol, quan ja hi ha convocat un ple ordinari.

La junta de portaveus del Parlament també ha desestimat la petició que feia Ciutadans de modificar l'ordre del dia d'aquest dimecres per retirar la votació de la llei del cinema. Ciutadans creu que aquesta llei i la norma sobre consum que es voten aquest dimecres poden estar afectades per la sentència, però la mesa ha desestimat aquesta posició i els canvis en la sessió.


Anar al contingut