Roger Montañola, candidat del PDeCAT-Espai CiU, acompanyat del número 2, Genís Boadella; la 5, Elena Turalló, i la candidata al Senat, Lorena Iglesi…
Els mals resultats al Parlament i al Congrés dels Diputats han sentenciat el partit

El PDeCAT es dissol set anys després de la seva creació

Els mals resultats a les eleccions generals del 23J han condemnat la formació de David Bonvehí a abaixar la persiana

Era una mort anunciada després dels resultats de les eleccions generals del 23J. La militància del PDeCAT ha decidit per àmplia majoria en un congrés nacional extraordinari dissoldre el partit i posar punt final a la seva trajectòria política, hereva de l'antiga Convergència Democràtica de Catalunya.


Nascut el 2016 a conseqüència de la desfeta de Convergència i com un projecte independentista, va fer costat al govern de Carles Puigdemont per impulsar el referèndum d'autodeterminació de l'1 d'Octubre. Més tard, es va incrustar amb altres formacions per crear Junts per Catalunya, primera força sobiranista al Parlament en les eleccions del desembre del 2017. 

Els millors resultats, però, els van obtenir en les eleccions generals del 2019 en coalició amb Junts. A partir d'aquí, els mals resultats a les urnes i els problemes econòmics van arrossegar la formació al trencament amb Junts per Catalunya, fins a una situació que avui els ha obligat a l'autodissolució.


Una formació de capa caiguda

La formació liderada per David Bonvehí ara plega veles després d'una lenta caiguda lliure. No només no va obtenir representació en les darreres eleccions al Parlament de Catalunya, el 2021, sinó que Roger Montañola tampoc va aconseguir rascar cap escó al Congrés dels Diputats aquest juliol.

En el comunicat, Bonvehí ressalta la trajectòria del partit i fa una anàlisi després dels dos fracassos electorals: "Per respecte a la feina de tots els que ens han precedit i també per la bona feina que ha fet el Partit Demòcrata durant els últims anys, es considera adient aturar l'activitat política".

Actualment, el PDeCAT compta amb gairebé 200 regidors i una vintena d'alcaldes, que continuaran en actiu vinculats a la plataforma municipalista Ara Pacte Local.

ARXIVAT A:
PDeCAT
Anar al contingut