Bagdad

El partit d'Al-Sadr torna a la política després de set setmanes de boicot a les institucions

El Bloc Sadr, partit que obeeix el clergue radical Moqtada al-Sadr, reprèn l'activitat política a les institucions iraquianes després que el president del Parlament, Mahmud al-Machahadani, ha anunciat que no es renovarà la presència de tropes estrangeres si no ho aprova el Parlament, tal com demanaven els seguidors d'Al-Sadr. El boicot a les institucions va començar el 29 de novembre en protesta per la reunió que van mantenir els presidents de l'Iraq i els EUA a Amman. A més, aquesta decisió ha arribat quan l'executiu d'Al-Maliki s'ha proposat posar punt final a les milícies del clergue.

Actualitzat

Al-Machahadani ha anunciat en una roda de premsa que la tornada dels sadaristes s'ha produït "després que han acceptat les seves legítimes peticions (...) de no renovar la presència de les tropes estrangeres a l'Iraq sense aprovació del Parlament". El president del Parlament ha insistit que "volem que siguin els iraquians els que resolguin els seus assumptes interns". "Anunciem que tornem al Parlament, i que assistirem a la sessió d'avui. Els ministres reprendran la seva feina per servir el poble", ha declarat Bahaa al-Araji, un dels trenta diputats lleials a Al-Sadr, durant una conferència de premsa.

Aquesta decisió té lloc mentre el grup d'Al-Sadr s'enfronta a la creixent pressió de les batudes portades a terme per forces conjuntes nord-americanes i iraquianes contra els seus líders i col·laboradors. Al-Maliki va anunciar la setmana passada la detenció de 400 milicians d'aquest grup. Precisament, Hasan Chanchil, portaveu del bloc al Parlament, ha instat el govern a cessar "totes les detencions amb motivacions polítiques". 

Part del reforç de tropes que George Bush va prometre per aturar la violència han aterrat avui a Bagdad. Són 3.000 soldats. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut