Barcelona

El Parlament homenatja els republicans represaliats

L'Ajuntament de Barcelona diumenge farà una festa per donar la benvinguda a la nova plaça de la República de Nou Barris

RedaccióActualitzat
El Parlament ha commemorat aquest dijous el 85è aniversari de la proclamació de la Segona República en un acte d'homenatge als republicans represaliats. Durant l'acte, que s'ha fet al pati de la biblioteca de la cambra, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha acusat l'estat espanyol de "no haver reparat la memòria històrica dels represaliats del franquisme". Forcadell també ha volgut recordar que, quan a l'Argentina s'han obert judicis contra els crims de la dictadura, el govern espanyol s'ha negat a extradir els imputats. A l'homenatge hi han assistit alguns diputats i autoritats de Catalunya.

A Barcelona estan previstos un seguit d'actes de record i reivindicació dels valors republicans, des d'avui i fins diumenge, quan una festa donarà la benvinguda a la nova plaça de la República, que és com es rebatejarà la plaça de Llucmajor, al districte de Nou Barris. És en aquesta plaça on es va instal·lar, amb la restauració de la democràcia, l'estàtua dedicada a Pi i Margall, que simbolitza la República i que originalment estava col·locada a la cruïlla de l'avinguda Diagonal amb passeig de Gràcia, el popular Cinc d'Oros.

La celebració a les xarxes

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet aquesta piulada:
Celebrem el #14abril reafirmant els valors republicans d'una Barcelona que vol ser un referent d'igualtat, llibertat i fraternitat al món
— Ada Colau (@AdaColau) 14 d'abril de 2016
.@ICV_TGN @argasentis penja la bandera republicana al balcó del Mediterrani, a #Tarragona pic.twitter.com/BPLLUMnV9u
— CatInfo Tgn-Ebre (@Cati_Tarragona) 14 d'abril de 2016

A la xarxa els usuaris també han retut el seu particular homenatge coincidint amb l'aniversari de la proclamació de la República Catalana el 1931:
Avui #14abril aniversari d la proclamació dla República X #FrancescMacià #RepublicaReferendumYa #Salut i #Republica pic.twitter.com/CRk58kINEv
— Belén Alonso Pino (@belenalonso64) 14 d'abril de 2016
Avui és 14 d'abril. Memòria d'un somni trencat. Visca la República! pic.twitter.com/aG8ujF6PmR
— Sergi Picazo (@sergipicazo) 14 d'abril de 2016
 
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut