Barcelona

El Parlament fixa per divendres el ple extraordinari per donar resposta al Constitucional

La junta de portaveus del Parlament ha aprovat la convocatòria d'un ple extraordinari per aquest divendres quan els grups que no comparteixen la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut miraran de consensuar un text de resposta. El president del Parlament, Ernest Benach, els ha demanat que estiguin a l'altura del que va reclamar la manifestació de dissabte en què més d'un milió de persones van rebutjar la sentència del Constitucional i van cridar consignes independentistes.

Actualitzat
El president de la Generalitat, José Montilla, va sol·licitar aquest dilluns un ple extraordinari perquè els partits que no comparteixen la sentència del Constitucional miren de consensuar una resposta unitària. La demanda ha estat recollida per la junta de portaveus del Parlament que ha aprovat la convocatòria i l'ha fixat per aquest divendres.

El ple començarà a les 9 del matí amb un primer discurs de Montilla. En aquest ple es podria aprovar un text acordat entre el tripartit i CiU que el president de la Generalitat mirarà d'embastar dijous en una cimera de líders polítics per tractar sobre la resposta al Constitucional.

El president del Parlament, Ernest Benach, espera que les formacions polítiques hi estiguin a l'altura i donin, ha dit, "una lliçó a l'alçada de la que ens va donar el poble de Catalunya dissabte passat", quan més d'un milió de persones es van manifestar als carrers de Barcelona.

Abans del ple, els partits contraris a la sentència sobre l'Estatut tindran altres fòrums per mostrar una estratègia unitària com ara el debat de política general que comença aquest dimecres al Congrés. De moment, però, els partits han mostrat diferències respecte al contingut de la proposta unitària.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut