Després de la roda de premsa de Puigdemont i Comín, s'ha sabut que el Parlament Europeu aixecava el veto d'accés a l'Eurocambra per a…
Puigdemont i Comín han comparegut a Brussel·les després de la sentència sobre Junqueras (Reuters/Johanna Geron)

El Parlament Europeu aixeca el veto d'accés a Puigdemont i Comín

Després de la sentència de Junqueras, l'Eurocambra permetrà a l'expresident i l'exconseller entrar a la seu com a visitants

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont i Toni Comín ja poden entrar a la seu del Parlament Europeu. Hores després de la sentència de la justícia europea que avala la immunitat d'Oriol Junqueras com a eurodiputat, l'Eurocambra ha aixecat el veto que hi havia contra l'expresident de la Generalitat i l'exconseller de Salut.

La prohibició d'entrar a l'edifici de l'Eurocambra es va imposar a l'octubre, quan es va reactivar l'euroordre contra ells. I s'ha aixecat el mateix dia de la decisió sobre Junqueras.

L'aixecament ha estat comunicat a Puigdemont i Comín i ja poden accedir "com a visitants" als edificis de l'Eurocambra, segons han informat fonts parlamentàries.

Aquesta mesura la va prendre per primera vegada l'anterior president del Parlament, el conservador Antonio Tajani, quan es va cursar la primera euroordre, i el seu successor es va limitar a reactivar la prohibició amb els mateixos arguments.

Quan Tajani va activar el veto, cinc dels catorze vicepresidents del Parlament Europeu s'hi van oposar. També hi va haver cartes de protesta d'una vuitantena d'eurodiputats i de diputats del Consell d'Europa
 

La decisió del president del Parlament Europeu, David Sassoli, s'ha sabut pocs minuts després que hagi acabat a Brussel·les la roda de premsa dels mateixos Puigdemont i Comín.

En aquesta conferència, Puigdemont ha explicat que ningú del Parlament Europeu s'havia posat en contacte amb ell i que no sabia quan podran recollir les credencials d'eurodiputats, tenint en compte que aquest divendres és l'últim dia hàbil abans de les vacances de Nadal, que s'allargaran fins al 6 de gener.  

El president del Parlament Europeu, el socialista italià David Sassoli, s'ha pronunciat sobre la sentència (EFE/Patrick Seeger)

Sassoli ha anunciat al matí que havia encarregat als serveis jurídics de l'Eurocambra que avaluessin "amb la màxima urgència" l'aplicació de la sentència, per aclarir com traslladar-la en la composició del Parlament Europeu.

Tot i que la sentència sobre Junqueras no menciona expressament la situació d'aquests dos exiliats a Bèlgica, sí que defensa que un eurodiputat ha de ser reconegut com a tal des del moment en què es proclamen oficialment els resultats.

 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontToni ComínProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut