El president del Parlament Europeu demana a Espanya que apliqui la sentència sobre Junqueras
El president del Parlament Europeu, David Sassoli (Reuters)

El president del Parlament Europeu demana a Espanya que apliqui la sentència sobre Junqueras

Fernando Grande-Marlaska remarca que respecten les sentències europees igual que les dels tribunals espanyols

RedaccióActualitzat

El president del Parlament Europeu, David Sassoli, insta les autoritats espanyoles a actuar en conseqüència amb la sentència del TJUE que reconeix la immunitat d'Oriol Junqueras com a eurodiputat. Sassoli demana als serveis de l'Eurocambra que avaluïn els efectes d'aquesta decisió, per aplicar-los en el termini més breu possible. Sassoli ha llegit aquesta declaració davant el ple de la cambra, i ha puntualitzat que és una sentència molt important que afecta la seva composició.

"Demano a les autoritats espanyoles competents que compleixin la sentència. He encarregat als serveis del Parlament que avaluïn amb la màxima urgència possible l'aplicació dels efectes de la sentència sobre el nostre parlament. Informo que no acceptaré reclamacions en la regulació sobre aquest tema. Gràcies".

La Comissió Europea, per la seva banda, ha dit que pren nota de la decisió del tribunal europeu en relació al cas i emplaça la justícia espanyola i el Parlament Europeu a fer-ne el seguiment.

El portaveu de la comissió matisa que la sentència no posa en qüestió l'estat de dret a Espanya, sinó que es tracta d'una clarificació del Tribunal de Luxemburg sol·licitada pel mateix Suprem espanyol.

 

Enmig de crits i aplaudiments, el president del Parlament Europeu ha llegit la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea en què es dona la raó a Oriol Junqueras sobre la seva immunitat.

Escolta el discurs íntegre:

 

Des del govern espanyol, aquest migdia ha reaccionat el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, per dir que respecten les resolucions judicials. Marlaska ha remarcat que comparteixen els valors de la Unió Europea i que reben sentències com la de Junqueras amb el mateix respecte amb què reben les sentències de tribunals espanyols.

ARXIVAT A:
Parlament EuropeuOriol JunquerasDavid Sassoli
Anar al contingut