Comín, Junqueras i Puigdemont, fa dos anys al Parlament (ACN)
Comín, Junqueras i Puigdemont, fa dos anys al Parlament (ACN)
Brussel·les

Diputats del Consell d'Europa demanen que Puigdemont, Junqueras i Comín ocupin els escons

Una vintena de parlamentaris insten les autoritats espanyoles a deixar de "bloquejar" eurodiputats electes

RedaccióActualitzat

Un grup de parlamentaris europeus reclamen a les autoritats espanyoles que Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín puguin ocupar els seus escons a l'Eurocambra. Són 23 diputats de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa que, en una declaració escrita, demanen "salvaguardar els drets democràtics" dels tres eurodiputats electes.

Els diputats europeus denuncien que, d'una forma "molt preocupant", les autoritats espanyoles han denegat Puigdemont, Junqueras i Comín "el dret democràtic" d'ocupar els seus escons i exercir com a parlamentaris a l'Eurocambra. En conseqüència fan una crida a l'Estat espanyol perquè deixi de "bloquejar" que els electes s'asseguin a l'hemicicle.

A l'escrit de protesta recorden la decisió del Grup de Treball de Detencions Arbitràries de l'ONU reclamant la llibertat de Junqueras i la resta de presos i condemnen que el Suprem no autoritzés el líder d'ERC a sortir de la presó per recollir l'acta.

Oriol Junqueras durant la constitució del Congrés dels Diputats (Reuters)

 

Toni Comín, Carles Puigdemont i Ramon Tremosa a l'Eurocambra (ACN)


En el cas de Puigdemont i Comín, assenyalen que la Junta Electoral Central els obligava a anar a Madrid per fer el tràmit, una circumstància que "hauria representat la seva detenció".

Per tot plegat, expressen el seu suport a la carta firmada fa uns dies per 76 eurodiputats de cinc grups polítics diferents apel·lant la Mesa del Parlament Europeu perquè permetés que tots tres prenguessin possessió dels seus escons.

L'escó d'Oriol Junqueras al Parlament europeu quedarà buit quan es constitueixi dimarts que ve. Pel que fa a Carles Puigdemont i Toni Comín, estan pendents de si recorren a la justícia comunitària, després que les autoritats espanyoles no els hagin permès d'accedir als seus escons.

ARXIVAT A:
Parlament EuropeuCarles PuigdemontOriol JunquerasToni Comín
Anar al contingut