Quatre vicepresidents de l'Eurocambra demanen explicacions pel veto a Puigdemont
Puigdemont i Comín al Parlament Europeu, on no van poder entrar (ACN)
Brussel·les

Cinc vicepresidents de l'Eurocambra es desmarquen del veto a Puigdemont i Comín

Dels catorze vicepresidents del Parlament Europeu, cinc han dit que no han estat involucrats en la decisió de Tajani de prohibir l'entrada de Puigdemont i Comín a l'edifici

Actualitzat

Cinc dels catorze vicepresidents de l'Eurocambra han expressat la voluntat d'obtenir explicacions del president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, per haver negat l'accés a Carles Puigdemont i Toni Comín.

El txec Pavel Telicka, del grup liberal, ha estat el primer que ha demanat explicacions. En una piulada a Twitter, ell mateix ha apuntat que ha escrit a Tajani per saber "per què es va negar l'accés a tres eurodiputats electes catalans que es van presentar a les eleccions", en referència també a Oriol Junqueras.

 

 

Aquest dimarts, Telicka va assegurar que la suspensió de les credencials no es va decidir a la mesa del Parlament Europeu.

 

 

En un correu electrònic en resposta a la denúncia d'un grup d'eurodiputats, la socialista francesa Sylvie Guillaume també ha assegurat que els vicepresidents de la cambra "no han estat involucrats en aquesta decisió" i que "agrairia, també, una clarificació del president Tajani respecte a aquesta qüestió".

L'encara eurodiputat Ramon Tremosa ha difós el missatge de Guillaume:    

 

 

Poc després s'hi ha afegit el conservador polonès Zdzisław Krasnodębski, també en resposta a la protesta dels eurodiputats.

 

 

Al cap d'unes hores, la finesa Heidi Hautala, vicepresidenta pels Verds, va afirmar que espera que Tajani "expliqui amb detall" les raons de la seva decisió a la reunió d'aquest òrgan el pròxim el 17 de juny. Hautala ha confirmat que, fins ara, la mesa no ha discutit aquesta qüestió.

 

 

De fet, la reunió del 17 de juny coincidirà amb el dia en què els eurodiputats electes de l'estat espanyol estan cridats a jurar la Constitució davant la Junta Electoral Central al Congrés dels Diputats.

Per últim, aquest dijous l'italià Fabio Massimo Castaldo, del Moviment 5 Estrelles, també responia el correu dels eurodiputats i apuntava que no se'l va informar de la prohibició de l'entrada dels dos eurodiputats de JxCat:

 

 

 

Comín i Puigdemont al Parlament Europeu, on van entrar convidats per Ramon Tremosa

 

Puigdemont i Comín entren a l'Eurocambra

Els dos eurodiputats electes de Junts per Cataunya, Carles Puigdemont i Toni Comín, van accedir aquest dimarts a l'interior del Parlament Europeu, convidats per Ramon Tremosa, eurodiputat sortint del PDeCAT.

Puigdemont i Comín es van fotografiar a dins de l'Eurocambra, però sense entrar a l'hemicicle, pocs dies després que se'ls hi negués l'entrada. Arran d'aquell incident, el president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, va suspendre totes les acreditacions provisionals als eurodiputats espanyols escollits en les eleccions del 26 de maig, fins que les autoritats estatals no enviïn les notificacions corresponents.

ARXIVAT A:
Eleccions europees 26MCarles PuigdemontToni ComínOriol Junqueras
Anar al contingut