Barcelona

El pare que va destapar els abusos sexuals als Maristes recorrerà la llibertat provisional de Benítez

L'home diu que ha rebut més d'una trentena de mails de persones que haurien rebut abusos al centre i, en aquests sentit, assegura que farà tot el possible perquè ho denunciïn

RedaccióActualitzat

El pare que va destapar els abusos sexuals a menors als Maristes de Sants-les Corts de Barcelona demana que s'empresoni Joaquín Benítez, el pederasta confés i exprofessor d'Educació Física del centre. Segons ha explicat al programa "La vida" de Catalunya Ràdio, presentarà un recurs davant del jutge contra la llibertat provisional de Benítez al·legant que el fet que el presumpte pederasta estigui en llibertat és perillós per al seu fill i altres possibles víctimes.

"Considerem que els delictes són molt greus. Hi ha hagut molts delictes. Hi ha moltes persones afectades que tenen por com el meu fill."

 
El jutge, després de prendre declaració a Benítez dissabte, el va deixar en llibertat amb càrrecs, amb la prohibició d'acostar-se al col·legi i amb l'obligació de fer compareixences setmanals a comissaria. A l'hora de decidir no decretar-li presó, el jutge va tenir en compte, entre altres elements, que té al seu càrrec un germà amb una discapacitat.

El pare que va destapar els abusos sexuals a menors als Maristes ha dit que li han arribat més d'una trentena de correus electrònics de persones que haurien estat víctimes d'abusos al centre i, en aquests sentit, ha dit que farà tot el possible perquè ho denunciïn.

"A mi m'arriben molts mails d'abusats per Benítez. Són moltes persones. Més de trenta. Jo faré tot el possible perquè aquestes cartes siguin denúncies."

La persona que va destapar el cas ha assegurat que els protocols no funcionen, i ha fet una crida perquè les institucions es moguin i  "la gent denunciï a les xarxes 'No a la pederàstia'".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut