El Papa reivindica la humilitat en la missa de Dijous Sant a una presó de Roma
Després de rentar-los els peus, els ha besat, com va fer Jesús
Roma

El papa reivindica la "humilitat" en la missa de Dijous Sant en una presó de Roma

Abans de l'homilia de l'Últim Sopar, el papa ha rentat i besat els peus a dotze reclusos

RedaccióActualitzat

En una de les cerimònies més tradicionals de la Semana Santa al Vaticà, el Papa ha rentat els peus a dotze reclusos de la presó de Velletri, als afores de Roma, tal com va fer Jesucrist amb els seus deixebles durant l'Últim Sopar. El papa Francesc els ha animat a "evitar qualsevol temptació de dominació", a ajudar-se entre sí i a agermanar-se.

Entre els presos hi havia 9 italians, 1 brasiler, 1 de la Costa de Marfil i 1 del Marroc. Després de rentar-los, els ha besat els peus.

 

Un gest d'esclau

El papa Francesc ha recordat que el gest inèdit de Jesús, en rentar els peus dels 12 apòstols, va ser com el que feien els esclaus quan no hi havia asfalt als carrers.

 

"Jesús fa aquest gest d'esclau i aconsella a tothom que ho faci."

 

El papa saludant presos i guardes a la presó de Velletri (Reuters)

 

Abans del ritual de Dijous Sant, en la breu homilia de la missa commemorativa de l'Últim Sopar a la presó, el papa argentí ha dit que el bisbe ha de ser "el que més serveixi" a l'església i ha reivindicat la "humilitat" com una de les qualitats més importants.

 

"El més gran ha de servir el més petit."

 

Fa dos anys, el papa va anar a la presó de màxima seguretat italiana de Paliano, on hi ha els membres de la màfia, i també va rentar els peus a 12 reclusos, entre els quals hi havia tres dones i un musulmà. L'any passat va fer el mateix a la presó de Regina Coeli, amb presos condemnats per delictes sexuals.

ARXIVAT A:
Papa FrancescVaticàEsglésia
Anar al contingut