El Vaticà

El papa admet casos d'abusos sexuals de capellans i bisbes a monges

Francesc diu que treballa per buscar solucions a aquesta situació, que ha assegurat que "ve de lluny"

Actualitzat

El papa Francesc ha reconegut aquest dimarts els abusos sexuals a algunes monges per part de capellans i bisbes i ha dit que treballa per buscar solucions a aquesta situació, que ha assegurat que "ve de lluny".

En la roda de premsa dalt de l'avió que l'ha tornat al Vaticà des dels Emirats Àrabs, el papa ha admès que les denúncies d'abusos que han fet algunes religioses són certes:

"És cert, és un problema. Dins de l'Església hi ha hagut clergues que han fet això... hi ha hagut sacerdots i també bisbes"

El papa ha avançat que "des de fa temps" s'està treballant per buscar solucions, amb la suspensió i l'expulsió d'alguns religiosos i també d'alguna congregació religiosa femenina "molt relacionada amb aquest fenomen":

"Cal fer alguna cosa més? Sí. En tenim la voluntat? Sí. Però és un camí que ve de lluny"

El suplement femení del diari vaticà "L'Osservatore Romano" dedica el seu número del mes de febrer al cas dels abusos sexuals i de poder a les religioses. La seva directora, Lucetta Scaraffia, ha demanat a l'Església que no ignori aquesta situació d'opressió cap a la dona. El pontífex ha assenyalat que creu que el problema continua vigent:

"Jo crec que encara es fa. No s'acaba quan te n'adones. La cosa continua endavant"

Francesc ha lamentat que, en general, "el maltractament de les dones és un problema" i ha opinat que "la humanitat encara no ha madurat" i encara es considera la dona com de "segona classe". D'aquesta manera, ha dit, a alguns països s'arriba al "feminicidi".

 

ARXIVAT A:
EsglésiaAgressió sexualViolència masclista
Anar al contingut