Adolfo Suárez Illana és el número 2 del PP al Congrés per Madrid (EFE)
Adolfo Suárez Illana és el número 2 del PP al Congrés per Madrid (EFE)
Madrid

El número 2 de Casado, contra l'avortament: "Els neandertals també el practicaven"

En una entrevista a Onda Cero, Adolfo Suárez Illana diu que "s'ha d'ajudar les dones a decidir entre ser mares d'un nen viu o d'un nen mort"

RedaccióActualitzat

El número dos per Madrid de Pablo Casado a les eleccions espanyoles, Adolfo Suárez Illana, ha qualificat de "salvatjada" que "no es faci res" per reduir el nombre d'avortaments, que "s'emporten 100.000 vides" cada any.

Suárez Illana ha carregat contra el dret a l'avortament, però ha admès que no hi ha consens social per canviar l'actual llei de terminis. En una entrevista a Onda Cero, ha dit que s'ha d'ajudar les dones a "decidir si volen ser mares d'un nen viu o un nen mort":

"S'ha d'ajudar les dones, que han de decidir entre ser mares d'un nen viu o d'un nen mort perquè, al final, és el que seran."

I, a més, ha comparat l'avortament amb pràctiques que ha atribuït als neandertals:

"Miri, els neandertals també el practicaven. El que passa és que esperaven que nasqués. Llavors li tallaven el cap. A Nova York, ara s'acaba d'aprovar una llei per la qual es permet l'avortament després del naixement, que és curiós."

En realitat, a l'estat de Nova York l'avortament està permès fins a les 24 setmanes de gestació, o més enllà si es fa per "protegir la vida o la salut de la mare" o bé si el fetus "no és viable". No recull en cap cas la possibilitat d'un "avortament després del naixement". La norma es va aprovar el gener d'aquest any i esmenava una legislació del 1970.

Davant del rebombori que han causat les seves declaracions, Suárez Illana ha admès que s'havia equivocat amb la llei de Nova York i s'ha disculpat: 

"Quan ens fiquem de peus a la galleda, el millor és demanar disculpes. Ho sento. Demano disculpes i punt. S'ha acabat la polèmica." 

 


Quan li han preguntat si una criatura ho és des del moment de la concepció, Suárez Illana ha contestat:

"El que no és un embrió, és un tumor. Si vostè no toca aquest embrió, acaba sent un senyor amb barba o una senyora meravellosa com la que tenim a davant. És una vida, segur."

 

Allau de crítiques; el PP matisa

Les paraules del fill de l'expresident espanyol, que és una de les apostes del PP per les eleccions del 28A, ha motivat una allau de crítiques, tant a les xarxes socials com a fora.

La ministra de Sanitat, María Luisa Carcedo, ha considerat "lamentable" tornar a "conceptes prehistòrics" en el debat sobre l'avortament i ha argumentat que la interrupció de l'embaràs és un dret de les dones. La vice-secretària general del PSOE, Adriana Lastra, també ha advertit que aquests drets "no es toquen":


La cap de llista de Ciutadans al Congrés per Barcelona, Inés Arrimadas, li ha demanat que "deixi de dir barbaritats" i "d'enredar els votants".


I la portaveu de Podem al Congrés, Irene Montero, ha qualificat Suárez Illana de "salvatge" i ha remarcat que, quan l'avortament és il·legal, són les dones les que han de decidir "si es volen vives o mortes".


El PP, per la seva part, ha matisat que el partit no farà cap proposta sobre la qüestió de l'avortament perquè el tema està pendent d'una decisió del Tribunal Constitucional.

 

Al febrer, el mateix Pablo Casado va aixecar polèmica en parlar de l'avortament en una entrevista a El Español. Casado va dir: "Crec que és bo que les dones embarassades sàpiguen el que porten dins: una vida autònoma."

ARXIVAT A:
PPAvortament
Anar al contingut