Adolfo Suárez Illana, número 2 de Pablo Casado a les eleccions generals
Adolfo Suárez Illana amb Pablo Casado, aquest matí, durant la seva presentació com a número 2 per Madrid el 28A (EFE)

Adolfo Suárez Illana, número 2 de Pablo Casado a les eleccions generals

Fill gran del primer president del govern espanyol de la recuperació democràtica, sempre ha mostrat bona sintonia amb l'actual líder del PP

Juli RodésActualitzat

Adolfo Suárez Illana, fill de qui va ser president del govern espanyol Adolfo Suárez, serà el número 2 per Madrid del president del Partit Popular, Pablo Casado, a les eleccions del 28A.

Casado ha declarat, en anunciar-ho, que Suárez Illana "encarna els principis i valors d'aquest nou projecte" i també el "patriotisme", l'"audàcia i prudència" i l'"entrega".

També ha volgut destacar el seu "afany de concòrdia".

La participació a les pròximes eleccions generals del fill gran del primer president de la recuperació democràtica i persona clau de la transició l'ha anunciada Casado durant un esmorzar informatiu organitza pel diari El Mundo.

 

Abraçada entre Suárez Illana i Casado després d'anunciar que el fill de l'expresident del govern espanyol serà el número 2 del PP per Madrid (EFE)

 

Suárez Illana ha agraït la confiança que Pablo Casado ha dipositat en ell i s'ha mostrat "orgullós" d'assumir la "responsabilitat" de "defensar l'ideari i el programa del PP".

"És el moment de posar el millor d'un mateix al servei d'allò en què es creu."


A l'acte hi han assistit destacats dirigents populars, com la presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor; el president del Senat, Pío García Escudero; el president de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido; la número u per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, i altres integrants de la direcció del PP.

Suárez Illana, que al maig farà 55 anys, milita en el PP des del 2002, quan José María Aznar presidia el partit.


Derrotat per José Bono

Aznar el va designar candidat a la presidència de Castella-la Manxa el 2003, però va ser derrotat pel socialista José Bono i va abandonar la política activa.

 

Adolfo Suárez Illana el 15 de desembre de 2017, a Barcelona, en un acte amb l'aleshores líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol (ACN)

 

Advocat de professió, el 1990 Suárez Illana va començar a treballar al Banc Popular.

El 1998 va fundar el despatx Suárez & Illana Abogados.

L'any 2010 va anunciar la seva incorporació al bufet internacional Ontier, que va deixar el 2018 per tornar a la política.

 

Adolfo Suárez Illana conversant, aquest matí, amb la presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor (EFE)

 

Suárez Illana ha mostrat la seva bona sintonia amb Casado des que aquest va optar a presidir el PP arran de la caiguda de Mariano Rajoy, causada per la moció de censura de Pedro Sánchez.


La proposta, el 2 d'agost

Així, l'octubre de l'any passat va anunciar que es tornava a dedicar plenament a la política, com a màxim responsable de la Fundació Concòrdia i Llibertat, que el PP acabava de crear.

Aquest matí, Pablo Casado ha explicat que ja va plantejar a Suárez Illana integrar-se a la llista pel Congrés dels Diputats el 2 d'agost, el mateix dia que el fill de l'expresident del govern espanyol va acceptar presidir la Fundació Concòrdia i Llibertat.

ARXIVAT A:
Eleccions 28APPPablo Casado
Anar al contingut